BÜLENT ARINÇ: 'ELAZIĞ EKONOMİDE DAHA ÇOK GÜÇLENMELİ'

Erkan BAY/ Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

 BÜLENT ARINÇ: 'ELAZIĞ EKONOMİDE DAHA ÇOK GÜÇLENMELİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği’ni ziyaret eden Arınç, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, “Elazığ’ın tarih ve kültür bakımından 4 bin yıl öncesine dayanan geniş bir kültürü vardır. 2 yıldan bu yana Elazığ’da güzel hizmetler oluyor. Mevcut Belediye Başkan şuanda Şahin Şerifoğulları, çok genç yaşta hizmetlere talip oldu. Çok büyük hizmetler yapacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum.” diye konuştu. 

Elazığ’ın Teşvik’te 6’ncı bölgede olduğunu ve bu nimetlerden faydalanması gerektiğini ifade eden Arınç, “Elazığ’ın bu grubun içerisinde alınması siyasetçilerimizin ve hükümetimizin başarısıdır.

Elazığ’ın Türkiye içinde ve dışında biraz daha tanıtmaya ve desteklemeye ihtiyacı var. Bunu başka şehirler yapıyorlar. Düzce bu desteklerden çok büyük bir pay almıştır ama Düzce’nin bulunduğu coğrafi konum İstanbul ve Kocaeli’ye yakınlığı sebebiyle daha avantajlıdır. Elazığ bugün ulaşım itibariyle belli hinterlanda itibar ediyor.  Elazığ’ın ekonomik anlamda daha da güçleneceğini ve güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Sizler, davamızın her zaman gür sesi, partimizin ismindeki adaletin temsilcisi ve her zaman vicdanlı olmayı başardınız. Bizler de sizleri saygı ile takip ediyoruz. ilimize dair her zaman muhabbetiniz ve sevginiz farklıdır” dedi.