'BUGÜN, DÜNDEN KÖTÜYÜZ'

İçişleri Bakanlığı'nın Covid-19 salgını nedeniyle 'Sağlık için, hepimiz için' sloganı ile 81 ilde başlattığı denetimler, tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Vali Erkaya Yırık, Covid-19 denetimi gerçekleştirdi.

'BUGÜN, DÜNDEN KÖTÜYÜZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaf ve iş yerlerinde denetimlerde bulunarak alınan önlemleri kontrol eden Vali Yırık, vatandaşları kurallara uyması noktasında bilgilendirmesinin ardından kurduğu şu cümleler dikkat çekti:

“Gidişatta eğer sayılar çok yükselirse ki ben çok beklemiyorum. Fevkalade bir artık söz konusu değil. Zaman zaman basında, internet sayfalarında ‘vakaların hızla arttığı’ şeklinde yayınlar görüyorum ama bu doğru değil. Doğru olan, bugünkü vaka sayısının 1-2 hafta öncesinden fazla olduğudur.”

Sayın Valimizin vakaların hızla arttığı görüşüne katılmamakla birlikte geçen haftalara nazaran vakaların sayısının arttığını beyan etmesi her ne kadar cümlede bir tezat gibi görünse de gerçek şudur ki düne göre bugün daha kötü bir noktadayız.

Elbette buna takılıp felaket tellağı yapacak durumda olmamalıyız. Vali Yırık’ın dikkat çekmek istediği ve vatandaşlardan beklediği tek şey; kurallara uymak ve sorumluluk duygusuyla hareket etmek. Virüsü kapma oranı geçmişe göre daha yüksek ihtimalse bu gerçeği de göz ardı etmememiz gerekiyor.