BU SÜREÇTE DE BASINIMIZIN YANINDAYIZ

Nisa Yılmaz: Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem sonrası şehirdeki yazılı basın kuruluşlarını ziyaret eden Basın İlan Genel Müdürü Rıdvan Duran, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

BU SÜREÇTE DE BASINIMIZIN YANINDAYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran,  Elazığ’da 24 Ocak tarihinde 6,8 şiddetinde meydana gelen deprem dolayısıyla Elazığ’daki yerel gazetelere ziyaret gerçekleştirdi.

SAĞDUYU VE SORUMLULUK SAHİBİ BASIN ANLAYIŞININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Duran, yaşanan afet sonrası derin üzüntü duyduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz. Hepimizi üzen bir süreç yaşadık. Allah beterinden korusun. Biz Malatya Şube Müdürümüz ile ilk andan itibaren iletişim halinde olduk. Ondan Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem ve sonrası için bilgi aldık. Ne yapabiliriz diye sorduk. Aldığımız cevaplar üzüntümüzü bir nebze de olsa azalttı. Bölgedeki basın mensuplarının ilk andan itibaren ihtiyaçlarını nasıl sorduysak, bundan sonraki süreçte de basınımızın yanında olacağız. Depremin sıcaklığı içinde, arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken süreci bölgedeki temsilcilerimizle an be an takip ettik. Devletimiz ilgili bütün kurumlarıyla gereken tüm tedbirleri alarak depremzede vatandaşlarımızın yanında oldu. AFAD ve Kızılay başta olmak üzere devletimiz bütün kurumlarıyla seferber oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız riyasetinde bakanlarımız ve ilgili kurumlar ilk andan itibaren görev başındaydı. Devlet ve millet tasada ve kederde nasıl yekvücut olunduğunu ortaya koydu. Buna rağmen, Özellikle sosyal medyadaki bazı sorumsuz ve nefret dolu, muhalefetle nefreti birbirinden ayıramayan paylaşımlar, sağduyu ve sorumluluk sahibi basının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. Bölgedeki basın mensupları başta olmak üzere genel olarak ulusal medyamızın da sorumlu ve ahlaklı haber verme çabası ve fedakarca görev yapmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonrası için bölge basınına, buradaki gazetelere ve gazetecilere gereken desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimize ve bölge halkına tekrar geçmiş olsun diyor vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”