BU SES 'BİZDEN'

BU SES 'BİZDEN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni tip koronavirüs  önlemleri kapsamında önemli çalışmalar ortaya koyan başarılı bakanlıklardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı oldu.

Salgının daha hızlı ve toplumun tüm kesimlerine yayılmasını önlemek amacıyla okulları önce 3 hafta ardından da 30 Nisana kadar kapatan, ardından da EBA sistemi ile uzaktan eğitimle tamamlayacaklarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler kadar velileri de unutmadı ve TRT EBA kanallarından yayımlanmak üzere "BİZDEN" isimli veli kuşağı hazırlandığını ve bu pazartesi akşamından itibaren yayınlanacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla "BİZDEN" adlı aylık bültende yer alan bilgilere benzer şekilde TRT EBA TV İlkokul ve Ortaokul kanallarında yayımlanmak üzere veli kuşağı hazırladı.     Veli kuşağı her gün TRT EBA TV'de saat 20.00'de ekranlarda olacak.   Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pazartesi başlatılacak veli kuşağının ilk konuğu olacak.

Saat 20.00'de TRT EBA TV İlkokul ve Ortaokul kanallarından velilere seslenecek olan Bakan Selçuk, anne babalara rehberlik edecek bilgiler paylaşacak. 

Bakan Selçuk’un bu adımı, eğitimin; okul-veli-öğretmen üçlü saç ayağıyla yürütmesinin en önemli göstergesi oldu. Uzun süreden beri evde kalan ve alınan son kararlar sokağa çıkması bile yasaklı hale gelen 20 yaş altı gençlerimizin psikososyal durumunu da düşünen Bakanlık, bu zorlu sürecin atlatılmasında velilere düşen görevlerin de olduğunu ilk derste bizzat kendisi anlatacak.

Kendisi de psikoloji öğretmeni olan ve hem gençleri hem de veli psikolojisini çok iyi bilen Bakan Selçuk’un birçok uzmanın yaptığı gibi bilindik kural, kuram, teori ve ilkelerden öte velilere harcıâlem tavsiyelerden öte transandantal öneriler sunacağına inanıyoruz