'Bu sene hiçbir takım düşmesin!'

Ak Parti Milletvekili, VAR Sistemi'nin doğru kullanılmadığı ifade ederek, bu yıl düşme sisteminin olmaması gerektiğini belirtti

'Bu sene hiçbir takım düşmesin!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, küme düşme hattıyla ilgili mecliste basın toplantısı düzenledi. Aydemir VAR sisteminin doğru kullanılmadığını bu yüzden bu yıl küme düşme sisteminin uygulanmaması gerektiğini savundu. 

BB Erzurumspor’un düşürüldüğünü ifade eden Aydemir,“ Malumunuz liglerdeki son durum belli oldu. 3 takım küme düştü. Bunlar; Akhisarspor, Bursaspor ve Erzurumspor. Kayıpta kazançta sporun içeresinde vardır. Maç masada kazanılır kanaati yaygın hale gelmişse problem var demektir. Elimde belgeler var. Spor otoriterlerinin anlatımı üzerine konuşuyorum. Yaklaşık 10 puanımız çalındı. Erzurumspor küme düşürülmüştür. Küme düşmemiştir. Böyle bir haksızlık hiçbir dönemde yaşanmamıştır. Erzurumsporlar birlikte düşen takımlarda biliyor VAR sistemi bizim küme düşmemize sebep olmuştur. Bizim onlarca puanımız çalındı” dedi. 

Bu yıl Süper Lig’in 21 takımlı oynanması gerektiğini belirten Aydemir, "Herkes yeniden düşünmeli. Bu dönem düşme hadisesinin kaldırılması lazım. Liglerimizin 21 takımlı oynanması lazım. Avrupa’da önde gelen liglerde 20 takımla oynuyorlar. Önümüzdeki sezon 21 takım olur her hafta takımın birisi bay çeker. Sonraki yıl ise 20 takımlı devam eder. Bu haksız bir talep değildir bu bizim haklı talebimizdir” ifadelerini kullandı.