BU OPERASYON KÜRTLERE YÖNELİK DEĞİL

Erol KARA/ Türk Silahlı Kuvvetlerinin Münbiç'e yapacağı operasyonu değerlendiren Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar,Bu bölgenin en güçlü ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çekerek,''Farklı hayallere girip başka işlere  koşacaklarına Türkiye'nin güvenliği altında yaşamayı seçmelerini tavsiye ederim, yoksa sonları hüsran olacak dedi.

BU OPERASYON KÜRTLERE YÖNELİK DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu operasyonunun Kürtlere yönelik değil PKK’nın kolu olan terörist gruba yönelik olduğuna işaret eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar,  ‘’Oradaki hareketliliğin bize karşı olduğu belli. Artık kimse bunu yemiyor .Bu argümanlarla devam edeceklerse artık kendileri bilir, biz işimizi yaparız’’ dedi.

Türkiye’nin Iraktan gelen petrol yatakları ve gaz yataklarının peşinde olmadığının altını çizen Ağar,’’ Bu operasyonları onlar için organize etmiyoruz ülkemizin bekası için organize ediyoruz’’ dedi.

Ağar,” O bölgede yaşayan insanların ciddi manada yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için tamamen insanı bir tavırla ve aynı zamanda ülkemizin bekası için orada PKK’nın diğer kolu olan PYD denen bir topluluğa karşı operasyon yapılacak.  Çünkü sürekli ülkemize sızma girişimleri var ve ileriye dönük ülkemizin birliğine bekasına tehdit oluşturacağı çok net bir şekilde belli. Orası kendilerine ait topraklarda değil Suriye’nin tendi topraklarıdır. Bu bölgede mağduriyetlerin oluşmasını engellemek için bir operasyon hazırlığımız var. Bu operasyon müttefiklerimizle koordinasyon şekilde gidecektir.” dedi.

 

ABD’YE GÜVENMEK İSTİYORUZ

Bizim amacımız kendi topraklarımızı korumak diyen Ağar, ”Kimsenin toprağında gözümüz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük öngörüsü ile yaptığımız iki operasyon bana kalırsa, tamamen Türkiye’nin son tarihinde yapılan en önemli iki operasyon.  Bunun adı aslında modern bir savaştır. Biz bunu ilerdeki daha büyük sıkıntıları engellemek için yaptığımız bu iki operasyon da hem destan yazdık. Savunma sanayimize en üst seviyeye çıkardığımızı gösterdik sevene sevmeyene de gözdağını da vermiş olduk. Biz ABD’nin samimiyetlerine güvenmek istiyoruz. Biz ABD’yi müttefikimiz olarak görüyoruz. Tarih boyunca hep böyle oldu. İnşallah dedikleri gibi çekilirler oraları bize emanet ederler.” dedi

 

TÜRKİYE YE GÜVENSİNLER YOKSA SONLARI HÜSRAN OLUR

Bu bölgenin en güçlü ülkesinin her zaman Türkiye olduğunu ifade eden  Zülfü Tolga Ağar,” Onlar da farklı hayallere girip başka işlerin peşine koşacaklarına Türkiye’nin güvenliği altında yaşamayı seçmelerini tavsiye ederim. Yoksa sonları hüsran olacak. Bu operasyon Kürtlere yönelik değil. Oradan ülkemizi tehdit edildiği belli. O kadar silah ne yapılacak.  Bitmiş olan DAEŞ mi kovalanacak. Bize karşı olduğu belli. Artık kimse bunu yemiyor Bu argümanlarla devam edeceklerse artık kendileri bilir. Biz işimizi yaparız. “ diye konuştu.