BU MU MÜCADELE ANLAYIŞINIZ?

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN MAHALLELERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI ALANINDA YER ALAN VE YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLEN EVLERİN FİYATLARI BELİRLENDİ. KOVİD-19 SALGININDA ARTIŞLARIN GÖZLEMLENDİĞİ VE YENİ YASAKLARIN GÜNDEME GELDİĞİ BU DÖNEMDE VATANDAŞLARIN EVLERİNİN FİYATLARINI ÖĞRENMELERİ İÇİN İRTİBAT BÜROLARINA YÖNLENDİRİLMESİ TEPKİLERE YOL AÇTI

BU MU MÜCADELE ANLAYIŞINIZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında riskli alan olarak belirlenen ve kentsel dönüşüm planına alınan mahallelerde yer alan ve yıkımı yapılan konutların değerleri belirlendi. Vatandaşlar daha sonra bakanlık tarafından açıklanacak konut fiyatları üzerinden bu ücretleri düşerek ödemelerini yapacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNDİRİMİ AÇIKLAMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla Abdullahpaşa, Sürsürü, Mustafapaşa, Rüstempaşa ve Karşıyaka mahallelerinde belirlenen alanlar riskli alan olarak değerlendirilmiş ve bu bölgelerdeki evler yıkılıp yeni deprem konutları yerinde yapılmaya başlanmıştı.

Daha önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, revize alanlarda yapılan TOKİ’nin deprem konutlarının fiyatlarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler kentsel dönüşüm kapsamında yapılan bu konutların fiyatlarına çevrilmişti.

KONUT FİYATLARI MUAMMA

Yıkılan evlerin değerleri belirlenirken, yapımı tamamlanan ve vatandaşların yerleşime başladığı Dilek ve Petek sitesi de dahil olmak üzere riskli alanlarda, kentsel dönüşüm planı içerisinde inşa edilen konutların fiyatlarının ne olacağı hala belirlenmedi. Gazetemize konuyla ilgili konuşan yetkililer fiyatların ilerleyen zamanlarda bakanlık tarafından açıklanacağını belirtti. Fiyatların hala açıklanmaması vatandaşların aklında soru işaretleri bıraktı.

İRTİBAT BÜROSUNA GİDİLECEK

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yıkılan binalarına ne kadar değer biçildiğini öğrenmek isteyen vatandaşların mahallelerinde bulunan irtibat bürolarına giderek öğrenebilecekleri açıklamasına tepki geldi.

 

PANDEMİ KURULUNA RAĞMEN

Son günlerde artan Covid-19 vaka sayılarının önüne geçmek için il pandemi kurulunun aldığı kısıtlama ve yasaklara rağmen vatandaşların mahalle irtibat bürolarına davet edilmesi, salgının seyrini olumsuz etkileyeceği ifade ediliyor.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN BİLGİLENDİRİLMEZ Mİ?

Pandemi dolayısıyla tüm resmi kurumların tüm iş ve hizmetlerini internet üzerinden yaptıklarını belirten vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de bu uygulamaya geçmesi gerektiğin ifade ediliyorlar.

 

SMS GÖNDERİLEMEZ Mİ?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenileri yapılan vatandaşların tüm iletişim bilgilerinin ve cep telefonu numaralarının ilgili kurumlarda bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, teknolojinin imkanlarından faydalanmak yerine halkın sağlığını tehlikeye atacak ve vaka sayılarını artıracak bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiğini ifade ediyorlar.