'BU FUARIN YERİ AYRI'

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı 29 Eylül Cuma günü kitapseverlere kapılarını açıyor. Ahmet Aytar Meydanı'nda 1.800 m² alanda açılacak fuara ünlü yazarlar akın edecek. Fuar 29 Eylül Cuma günü başlayıp 08 Ekim Pazar günü sona erecek.

'BU FUARIN YERİ AYRI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 1. Kitap Fuarı ile ilgili olarak Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, 1993 yılından sonra ilk defa gerçekleştirilecek olan fuar için günler öncesinden bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

 

KİTAPSEVERLER HEYECANLA BEKLİYOR

Türkiye’nin birçok yerinden ünlü yayın evlerinin katılımıyla düzenlenecek fuara katılımın oldukça yüksek olacağını beklediklerini kaydeden Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı’na kamuoyunun yakından tanıdığı yazarların söyleşilerinin damga vuracağını belirtti.

 

ÜNLÜLER ELAZIĞ’A AKIN EDECEK

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı’na katılım sağlayacak yazarlar hakkında bilgiler veren Başkan Yanılmaz, Mete Yarar, Talha Uğurluel, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Betül Soysal Bozdoğan, Sinan Yağmur, Prof.Dr. Mehmet Çelik gibi yazarların Ahmet Aytar Meydanı Kitap Fuarı alanında söyleşi ve imza programlarına katılacağı bilgisini verdi.

Kitap Fuarı hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, kitapseverlerin büyük bir ilgiyle bekledikleri fuarın coşkulu bir şekilde geçeceğini söyledi.

 

ÇADIR KURULUMU TAMAMLANDI

Ahmet Aytar Meydanı’nda kitap fuarı çadırının bugün itibariyle inşa edildiğini belirten Başkan Yanılmaz, yayınevlerinin stantlarını Perşembe gününe kadar kuracağını ve Cuma günü güzel bir açılışla kitapseverlerin fuarda bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

 

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMINI BELEDİYE SAĞLAYACAK

Belediye ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeyle Kitap Fuarı’na öğrencilerde katılım sağlayacak. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, belediye tarafından ulaşımı sağlanacak öğrencilerin günün belirli saatlerinde fuarı gezebileceğini ve yazar buluşmalarına katılım sağlayabileceğini belirterek şöyle konuştu: “Ahmet Aytar Meydanı’nda Türkiye’nin değişik yerlerinden yazarların ve yayınevlerinin katılacağı çok detaylı bir fuar olacak. Bu vesileyle hem ulusal yazarlarla hem de yerel yazarlarla bir araya geleceğiz. Okullardan öğrencilerimizi fuara getirip gezmelerini ve görmelerini sağlayacağız, sonrasında yeniden okullarına bırakacağız. Bu süreçte Elazığ değişik kitaplarla tanışmış olacak ve yazarlarla da bir araya gelecekler. Hedefimiz bu kitap fuarını her yıl aynı tarihler arasında gerçekleştirmek. Süreklilik arz eden fuarlar elbette daha etkili oluyor.”

 

HER YIL DEVAM ETTİRECEĞİZ

Başkan Yanılmaz, eş zamanlı olarak Tarım ve İnşaat fuarlarının da organize edileceğini, yine Ankara’da Elazığ Tanıtım Günleri’nin düzenleneceğini hatırlatarak, “Eş zamanlı olarak Tarım Fuarı’nı açıyoruz ve akabinde Ekim ayı içerisinde İnşaat Fuarı’nı da açacağız. Yine Ankara’da Elazığ Tanıtım Günleri organize edilecek. Eylül ve Ekim ayları Elazığ’ın tanıtımı açısından birçok faaliyetin yapıldığı aylar olacak. Ama bunların içerisinde Kitap Fuarı’nın yeri apayrı. Bu Kitap Fuarı’nı da inşallah her yıl geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

 

TÜM HEMŞERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

“Bütün hemşerilerimizin, kitapseverlerin, okuyucuların bu fuara özellikle gelmelerini, gezmelerini tavsiye ediyorum” diyen Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok yazarımız Elazığ’a gelecek ve söyleşi, imza günü gibi etkinliklere katılacaklar. Hemşerilerimiz yazarlarla bir araya gelip, tanışma ve sohbet etme imkanını elde etmiş olacaklar. Hem ilden hem ilçelerden bütün kitapseverleri, okulları, yakınları ve ailesiyle birlikte çocuklarımızı, evlatlarımızı bu fuara bekliyoruz. Çocuklarımıza kitap sevgisini ne kadar aşılayabilirsek, kitap okumalarına yönelik ne kadar çalışma yaparsak bu fuar da o kadar amacına ulaşır ve neslimizi de bir o kadar geleceğe hazırlamış oluruz. Bütün hemşerilerimizi 1. Kitap Fuarı’na bekliyoruz.”