Bu Boğanın  fiyatı  250 bin TL!

Tamer ÖREN - Elazığ'da bir besici sahibi olduğu boğaya,  derisi üzerindeki motif nedeniyle  250 bin TL değer  biçtiğini söyledi.

Bu Boğanın  fiyatı  250 bin TL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da   yaşayan Ahmet ÇELİK adlı besici derisi üzerinde ay – yıldız motifi olması nedeniyle  sahibi olduğu 15 aylık simental cinsi erkek danaya  250 bin TL istiyor.

Üzerindeki motif nedeniyle adını Ayyıldız bıraktığı boğayı  Bingöl’ün Solhan ilçesinden aldığını söyleyen ÇELİK Ben Ayyıldız’ı alırken henüz danaydı.  Üzerindeki ay yıldızı motifini ilk gördüğümde fark ettim.  Dana büyüdükçe  üzerindeki ay- yıldız daha da belirgin olmaya başladı. İnternetten araştırdığım kadarıyla böyle bir hayvan yok. Fotoğrafını bazı yerlerde paylaştım. Türkiye’nin birçok yerinde merak edenler oldu.

Hatta ilimize gelip hayvanı bizzat görmek isteyenler de var. En son Tekirdağ’dan taliplisi çıktı.  Bu yıl kurban bayramında yaşını dolduruyor. Bu hayvanın etinden çok insanlar için  derisi önemli. Ciddi talibi çıkarsa satmayı düşünüyorum. Türk bayrağı motifi çok nadir rastlanan bir şey. Gelip görmek isteyenler o kadar çok ki ben mecburen yok demek zorunda kalıyorum. Ciddi alıcılar olursa  fiyat konusunda kısmen de olsa pazarlık yapabiliriz” dedi.