Bu Besinler C Vitamini Deposu

Kübra Kabukçu: Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte c vitamini tüketimi de artmaya başladı. Zengin vitamin ve minarel içerdiğinden dolayı özellikle bağışıklığın güçlenmesinde ve hastalıkları önlemede yardımcı oluyor.

Bu Besinler C Vitamini Deposu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

C vitamini vücudumuzun birçok ihtiyacını karşılayan ve hastalıklardan koruyan temel besinlerden.  C vitamini, suda çözünen vitaminlerden olduğu için vücut tarafından depolanmaz. Bu nedenle her gün C vitaminini yeniden almak gerekiyor. Peki, başlıca hangi besinlerde C vitamini bulunur?

Kırmızı, Sarı, Yeşil Biber

C vitaminine sahip besinlerin başında pek de akla gelmeyen biber yer alıyor. Biber aynı zamanda K vitamini, magnezyum, fosfor, B6 vitamini, potasyum, bakır ve manganez bakımından zengin.

C Vitamini Deposu Brokoli

Günlük tüketim miktarına göre yaklaşık 100 gram brokoli C vitamininin ihtiyaçtan fazlasını karşılıyor. Fakat brokoli pişirirken dikkat edilecek en önemli husus kaynama süresi için 15 dakikadan fazla beklememek.

Hem Tatlı Hem Besleyici; Çilek

Ortalama bir avuç tüketilen çilekte ihtiyaçtan çok daha fazlasını karşılayacak C vitamini yer alıyor.

Vitamin Bombası: Limon

C vitamini dendiğinde akla ilk gelen meyvedir limon. İçerdiği zengin vitamin sayesinde hem bağışıklık güçlendirir hem de yağ yakımını kolaylaştırır.

Karalahana

Sadece C vitamini ile zengin olmayıp, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içeriyor.