BÖYLE DE YAPILMAZ Kİ!..

BÖYLE DE YAPILMAZ Kİ!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekillerimiz sıklıkla uğramadıkları ilimize bir gelip pir geziyorlar. Göstermelik toplantılar, ayak üstü gel-geç ziyaretleri, kamu çalışmalarını  yerinde inceleme ve gündeme ilişkin ve gündem oluşturma sadedinde  birkaç söz..

Hepi topu bu olan ve şehirle ilgili herhangi bir yatırım müjdesi, tamamlanmamış bir tesis ile ilgili bilgi vermek yerine dost pazarda görsün kabilinden şehir turu ve kendi kendilerine kıymet verdirme seremonileri.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da böyle bir siyasi çalışmanın göstergesi olarak almış kameraları ve başlamış seri turlarına. Muhtarlarla bir araya gelmiş, önünde bulunan yarım bir A-4 kağıda başlamış not almaya. İnsan en azından işi ciddiye alır ve bir ajanda bulundurur yanında değil mi?

Demirbağ, anında çözüm buluyor ya.. Arıyor ilgili birim müdürünü “niye yapmıyorsunuz şu muhtarımızın işini, bak bir daha aramam ha. Çözün bu işi” türünden ve üst perdeden talimatlarla çözdüğü ya da çözdüğünü sandığı  için çok da not almaya gerek yok tabi. Nerden bilsin bürokraside çok da karşılığının olmadığını ve sözünün geçmediğini. Muhtarlar ve vatandaş biliyor yeter. Ama olsun yağmasa da gürlemesi bile yeter birileri için...

Gün içinde spor sahalarından İpekyolu projesine, Harput Diyanet Eğitim Merkezinden muhtarlarla toplantıya, insanlara gitmeyin diye öğüt verdikten sonra kendisinin gittiği kalabalık taziyelere, depremzedelerden çocuklara kadar her alanda bir rüzgâr estiren Demirbağ, il valisinin hatta Bakanın bile açıklamadığı bir bilgiyi de Elazığlılarla paylaşmış.

Demirbağ,  Elazığlıları virüse karşı uygulanan tedbirlere uymaları konusunda uyarmış ve  “Elazığ’da 150, 200 civarında vaka var” diyerek önemli bir kamu hizmetini de yerine getirmiş.

Hani ilin sağlık müdürü, valisi açıklamıyor, hatta sağlık bakanı bile açıklamıyor ya bu rakamları, ben açıklayayım da bir hizmetim olsun demiş şehre.

Yapılan iyi niyetli bir uyarı.

Ne demiş şair;

“ İçinde kötülüğü yok, biliyorum;

Yok, benim de yok ama...

Olmaz ki!

Böyle de yapılmaz ki!”

Bu iyi niyeti neden valiler göstermez ki. Neden Sağlık Bakanı Koca, illerin vaka sayısını vermez ki. Nedir bu kötü niyetlilik? İyi niyetli olun biraz iyi niyetli. Tıpkı Demirbağ vekilimiz gibi…