BOŞ BİNALAR TİNERCİ YUVASI OLDU  

24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından ağır hasar alarak boşaltılan binalar tinercilerin ve uyuşturucu kullanan şahısların mekanı haline geldi. Mahalle sakinlerine rahatsızlık veren bu kişiler bir çok bina da ise yangına neden oldu.

BOŞ BİNALAR TİNERCİ YUVASI OLDU  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Erkan BAY

Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından, Elazığ’da bir çok bina ağır hasar aldığı için vatandaşlar tarafından boşaltılmıştı. Vatandaşlar tarafından boşaltılan ve henüz yıkımı gerçekleşmeyen bir çok binalar ise tinerci ve uyuşturucu madde kullanan kişilerin mekanı haline geldi.

BİR ÇOK AĞIR HASARLI BİNA TİNERCİLERİN YUVASI OLDU

Yaşanan depremin arından Elazığ’da Ağır hasarlı bina sayısı 6.092 ve bağımsız bölüm sayısı 14.653 olarak belirlenmişti. Acil yıkılacak bina sayısı 404 olarak tespit edilen binaların bir çoğu ekipler tarafından yıkılırken, bir çok ağır hasarlı binada ise her hangi bir çalışma henüz yapılmamıştı. İtiraz süresinin bitmesi ile birlikte bir çok orta hasarlı binanın ağır hasara dönüştürülmesinin ardından,vatandaşlar tarafından boşaltılan ve kullanılmayan bir çok ağır hasarlı binalar  ise tinerci ve uyuşturucu kullanan kişilerin uğrak mekanı haline geldi.

 

HIRSIZLAR YAKALANDI SIRA UYUŞTURUCU KULLANANLARDA

Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında vatandaşların boşalttığı ağır hasarlı binalarda bulunan kapı,demir boru ve  kalorifer petekleri gibi bir çok malzemeyi çalan şahıslar polis tarafından tespit edilerek yakalanmış ve vatandaşların mağduriyetleri giderilmişti.Şimdiler ise özellikle boş binalar da bulunan kimliği belirsiz kişiler mahalle sakinleri için tehlike oluşturuyor.

 

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYOR

Özellikle Elazığ’ın merkezinde bulunan Nailbey,Rızaiye,Rüstempaşa,Sarayatik ve Sanayi Mahallelerinde bulunan bir çok ağır hasarlı binalar tinercilerin yuvası haline geldi. Özellikle akşam saatlerinde kullanılmayan binalara giren kimliği belirsiz kişiler, kullandıkları uyuşturucu maddenin etkisi ile mahallede  bulunan vatandaşları rahatsız ederken, bir çok bina da ise yangının çıkmasına neden oluyorlar.

 

GEÇTİĞİMİZ GÜN 5 KATLI BİNADA YANGIN ÇIKTI

Geçtiğimiz gün  akşam saatlerinde Rızaiye Mahallesi Mehmet Güçlü Caddesinde bulunan ve deprem nedeniyle ağır hasar raporu alarak boşaltılan 5 katlı bir binanın çatısında yangın çıkmış ve itfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat süren bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına almışlardı. Yangının çıkış nedeni ekipler tarafından araştırılırken, mahalle sakinleri yangın çıkan binada devamlı olarak tinercilerin ve uyuşturucu madde kullanan kişilerin olduğunu iddia etmişti.

HEM MALA HEM CANA ZARAR VERİYORLAR

Özellikle son günler de ağır hasarlı binalar da yangın haberleri gündemi meşgul ederken, mahalle sakinleri ise ağır hasarlı binalar da ekiplerin devamlı olarak denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ifade ediyorlar. Mahalle sakinleri olarak tedirginlik yaşadıklarını ifade eden bir çok vatandaş, ağır hasarlı binaların acil olarak yıkılması gerektiğini yoksa, bu tür olayların devamlı olacağını ifade ediyorlar.

 

MAHALLE SAKİNLERİ:“KORKUYORUZ, SESİMİZİ ÇIKARAMIYORUZ”

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan vatandaşlar,“24 Ocak tarihinde yaşadığımız depremin ardından bir çok mahalle de boşaltılan binalar var. Bir çok bina ekipler tarafından yıkıldı ama henüz yıkılmayan binalar var. Özellikle akşam saatlerinde uyuşturucu kullanan şahıslar devamlı bu boş apartmanlara geliyorlar. Uyuşturucu madde kullanıyorlar,alkol alıyorlar. Etrafa rahatsızlık veriyorlar. Polise haber veriyoruz. Ekipler geldiği anda kaçıyorlar.Polis arama yaptıktan sonra tekrar geliyorlar.”dedi.

 

DENETİMLER ÇOĞALMALI

Emniyet güçlerinin devamlı olarak bu uyuşturucu kullananların peşinde olduğunu ama yine de bir çözüm bulunamadığı ifade eden vatandaşlar,“Ekipler devamlı olarak çalışıyor ve müdahale ediyor ama yeterli değil. Yine tekrar geliyorlar. Tek çözüm bu ağır hasarlı binaların yıkılması. Mahalleli olarak tedirgin oluyoruz. Uyuşturucunun etkisi ile kaç defa yangın çıktı. İtfaiye geldi söndürdü. Bu yangının çıkış nedeni o şahıslardır.”diye ifade etti.

 

 

YENİ VALİMİZE KONUYU İLETTİK

Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu,“Muhtar olarak bize her zaman şikayet geliyor. Bütün muhtarların ortak sıkıntısı bu. Fuhuş yapan, uyuşturucu kullanan şahıslar var.Yeni valimize bu konuyu ilettik. Bu ağır hasarlı binaların acilen yıkılmasını talep ettik. İhalesi yapıldı, inşallah en kısa zaman da yıkılır ve bu sorun biter. Birçok vatandaş tedirgin.”dedi.

 

 

MAHALLEMİZDE 30-35 ARASINDA AĞIR HASARLI BİNA VAR

Şahinoğlu,“30-35 arasında ağır hasarlı binamız var. Deprem sonrası acil yıkım kararı verilen 3 bina vardı ve yıkıldı. Diğerleri halen duruyor.Bizler muhtar olarak gerekli bütün yerlere şikayetleri iletiyoruz.Yeni valimiz  bu konu ile ilgileneceğini ifade etti. Bu sorunun çözülmesi için mutlaka boşaltılan binaların yıkılması gerekiyor.”dedi.