BÖLGE'NİN EN BÜYÜĞÜ

ELAZIĞ'DA SON YILLARDA YAŞANAN İSTİHDAM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÖNEMLİ BİR FABRİKA DAHA HİZMETE GİRMEYE HAZIRLANIYOR. ŞEHRİMİZDE BİRÇOK SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN AKDAĞ GRUP BÜNYESİNDE HİZMET VERECEK, TÜRKİYE'NİN TAŞ YÜNÜ İHTİYACININ YÜZDE 25'İNİ KARŞILAYACAK VE 200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK  'TAŞ YÜNÜ FABRİKASI' AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

BÖLGE'NİN EN BÜYÜĞÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/ İnşaat sektörünün yalıtım alanında önemli bir yapı malzemesi olan “taş yünü” ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak ve 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Akdağ mineral taş yünü fabrikası, üretim aşamasına geldi.

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Elazığ OSB'de 98 bin metrekare arazi üzerinde 25 bin metre kare kapalı alan içerisinde inşa edilen tesis,  birçok yönden bölgede ilk ve tek olma özelliği ile dikkat çekiyor. 2019 Haziran ayında temeli atılan, teknik ve makine aksamlarının montajında önemli bir aşamaya gelen Akdağ mineral taş yünü fabrikasının % 70 kısmı tamamlanarak üretim aşamasına geldi.

BAŞVURULAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE GELİYOR

Fabrikanın Genel Müdürü Muhammed Akdağ, makine tesisatının yüzde  80’ni oranında fabrikaya ulaşıp montajlarının yapılmaya başlandığını söyledi.

Akdağ, Kasım ayının sonuna doğru bantlardan nihai ürünleri almaya başlayacaklarını belirterek, montaj aşamasında olan bir tesise bayilik başvurularının  çok yoğun bir şekilde gelmesinin kendilerini sevindirdiğine dikkat çekti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK TESİSİ OLACAK

İlimize sentetik çuval ve mermercilik alanından sonra taş yünü imalatında da iddialı olan ve şehrimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan fabrikanın Genel Müdürü Muhammet Akdağ, tesisin kurulma aşamasında ilgili firmadan sadece makine değil montajı da dahil komple proje şeklinde ithalat yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Tüm teknik aksam ve müştemilatıyla  birlikte firma bize teslim edecek. Tesisimiz yıllık 50 bin ton taş yünü imalatı yapabilecek bir tesis. Kapasitesi itibarıyla bölgenin en büyük tesisi. Türkiye’de ise 7 tesisten 3’ncüsü olacak. Özelikleri itibarıyla akıllı fabrika tesisi olarak biliniyor, kendi elektriğini kendi üretecek.  Çevreci atık oluşturmadan sıfır emisyonla çevreye zarar vermeyen bir üretim modeli ile monte ediliyor. Tasarladığımız sistemde hem personel hem bayiler ve kullanıcıların  burada eğitim alacağı eğitim salonları hazırladık. “ dedi.

YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ SERMAYE

Türkiye’nin taş yünü imalatının yüzde 25’inin bu fabrikada üretileceğini söyleyen Genel Müdür Muhammed Akdağ, "Fabrikayı yüzde yüz yerli ve milli sermaye ile yapıyoruz. Deprem yaşamış bir vilayet ve daha sonra küresel bir pandeminin yaşandığı bir dönemde yatırıma ara vermeden öz sermaye ile bir eser kazandırmak peşindeyiz. İnşallah sektörde öncü ve takip edilebilir bir ürün ve firma olmaya çalışacağız.”diye ifade etti.

YÜZDE 30’U DIŞ ÜLKELERE SATILACAK

Akdağ, “Sanayici geçmişimiz bu konuda yeterlidir. İnşallah üretimi yapılan ürünle Elazığ’ı inşallah bir merkez haline getireceğiz. Gelen taleplere bakıldığında montaj aşamasında olan bir tesise bayilik başvuruları çok yoğun bir şekilde geliyor. Bizim mermer sektöründen yurt dışı tecrübelerimiz var, şu an 55 ülkeye mermer ihracatı yapıyoruz. İhracat kültürümüzü aynı şekilde mineral taş yününde de değerlendireceğiz. Yani üretimin yüzde 30’unu yabancı ülkelere vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.