BOĞULMALARA KARŞI UYARIDA BULUNULDU

BOĞULMALARA KARŞI UYARIDA BULUNULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Beyhan -1 Hes İşletme Müdürlüğü havaların ısınmasıyla birlikte Palu ilçe sınırları içeresinden geçen Murat Nehrinde su seviyesinin ani yükselmesinden dolayı can ve mal kayıplarının yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

İlçe belediyesinden yapılan anonslarla uyarılan vatandaşlar, cami cemaati, namaz öncesi konu hakkında dikkatli olunması için bilgilendirildi.

Kalehan- Beyhan-1 Barajından yapılan açıklamada: ”Enerji üretimine başlayan Beyhan -1 barajında gün içinde üretim olduğu zaman Murat Nehrinde su seviyesi 5 metre yükselecek ve Beyhan Beldesi ile Palu ilçeleri arasında ki nehir yatağı boyunca 9 dakika siren çalarak uyarı anonsları yapılacaktır. Nehir kıyısında piknik yapmak, balık tutmak, yüzmek son derece tehlikelidir. Uyarı sirenleri çalıp, sesli anonslar yapılmaya başladığında can ve mal güvenliğiniz için nehir yatağından uzaklaşmanız önemle duyurulur” açıklaması yapıldı.

Beyhan -1 Hes İşletme Müdürlüğü; Beyhan-1 Barajı ile Palu ilçeleri arasındaki Murat Nehri kıyısına belirli aralıklarla erken uyarı sistemleri ile uyarıcı levhaları da yerleştirmişti.