BİZE SURVIVOR YETER!..

NE ULUOVA NE KUZOVA NE HAMZABEY İÇME SUYU NE SANAYİ NE DE TURİZM BİZE SURVIVOR YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLMAK YETER

BİZE SURVIVOR YETER!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok alanda hak ettiği ve olması gereken yerden çok gerilerde olan ve bu açığı gidermek için çok da çaba sarf edilmeyen Elazığ, teselliyi macera yarışmalarında katılarak şampiyon olan hemşerisinin başarısında aradı. Şehrimizden yetişen Yusuf Karakaya isimli gencimiz, yaşadığımız onca olumsuzluk arasından şehre özgüven kazandıran bir başarıya imza attı ve Survivor 2019 yarışmasının birincisi oldu.

REKLAM REKLAMDIR

Reklamın iyisi kötüsü olmaz, reklam reklamdır klasik repliği gereği önemli bir kitle tarafından ilgi ile izlenen Survivor yarışmasında bir Elazığlıyı şampiyon olarak görmek dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Elazığlıları da mutlu etti ve göğüslerini kabarttı. Hemşerilerinin bu başarısıyla gurur duyan Elazığlılar bu düşüncelerini sosyal medyadan da ilan ederek reklama reklam kattılar.

KİM ABAD OLDU?

Elazığ’da doğan ve 14 yaşına kadar şehrimizde yaşayan hemşerimiz Yusuf Karakaya’nın oldukça zor ve yorucu maratondan sonra tüm rakiplerini eleyerek Survivor 2019 birincisi olmasının şehre yansımalarının nasıl olacağını merak eden ve bu konuda  sosyal medyadaki kutlamaları heyecanla takip eden vatandaşlarımız, bu başarı hikayesinin bir gün şehrin kaderinde de etkili olmasını ve Elazığ’ın sorunlarından arınmış bir şehir olmasını  beklediklerini ifade ediyorlar.

Bu tür organizasyonlarda asıl kazananın şampiyon olan değil yarışmanın yayınlandığı televizyon kanalı ile SMS şirketleri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, sistemin çarklarının böyle kurulduğunu ve samimi duygularla SMS gönderen milyonlarca insanımızın şehrimizden ziyade bu şirketleri zengin  ettiklerini ifade ediyorlar.

YUSUF ÖRNEĞİMİZ OLSUN

Survivor 2019 yarışmasında çok zorlu parkurlardan geçen ve rakiplerini bir bir eleyerek mutlu sona ulaşarak göğsümüzü kabartan Yusuf’un, şehrin tüm aktörlerine örnek olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar,  başta yöneticiler ve siyasiler olmak üzere birçok aktörün de kendi alanlarında fedakârca mücadele ederek çalışmalarının  hem kendileri hem de şehir halkı için mutlulukla karşılanacağını ve  önemli hizmetlere imza atmalarını beklediklerini ifade ettiler.

TEBRİKLER YUSUF

Herhangi bir resmi spor ve yarışma olmayıp ülkemize herhangi bir madalya kazandırılmamış olsa da milyonların ilgi ve heyecanla takip ettiği bir yarışmada onlarca rakibini eleyerek şampiyon olan Yusuf kardeşimizi bizler de tebrik ediyoruz. Kendisi şampiyonlukla birlikte tüm dünyaya azmin zaferini de göstermiş oldu. Sevdiği ve yapmak için bin bir fedakârlığa katlandığı spor alanında şampiyonluklar kazanması bizleri de gururlandırmıştır.

BAŞKA ALANLARDA DA BEKLİYORUZ

Elazığ halkının herhangi bir yarışmada şampiyon olan bir hemşerisi için ne kadar heyecanlandığını ve mutlu olduğunu ifade eden bu başarı hikâyelerinin, şehre ve insanımıza hizmet, eğitim, üretim, istihdam, sanat ve edebiyat alanında da yaşanması gerekiyor.

YUSUF KARAKAYA KİMDİR?

2 Ekim 1994 Elazığ doğumlu Yusuf Karakaya, 14 yaşına kadar Elazığ’da yaşadı. Arkadaşının antrenmana çağırması sonucu kick boks ile tanıştı.

Ailesi sporun çok gelecek getireceğini düşünmediği için kendisini başta desteklemedi; ama o hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. İnternetten takip ettiği bir kulüp vardı, ailesinden habersiz Antalya’ya gitti. Kulübün kapılarını ona açtılar ve antrenörü kendisine büyük destek oldu.

Salonda yatıp bütün gün antrenman yapıyordu, ilk girdiği Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazandı. Daha sonra amatörde Türkiye geneli ve uluslararası birçok başarı yakaladı. 18-19 yaşlarında artık bu işi profesyonel olarak yapması gerektiğini düşünmeye başladı, biletini aldı ve Tayland’a gitti. Hazır değildi ama para kazanması gerekiyordu, dövüşmeyi kabul etti.

O bölgenin kemeri için Amerikalı rakibiyle maça çıktı. 4. rauntta rakibini nakavt ederek kazandı. Tayland’ın en büyük dövüş kulübü kendisine sponsor oldu.

Tayland’ın en büyük 3 organizasyonuna çıktı ve nakavtla şampiyon oldu, kral ve kraliçe kupalarını kazandı. 1.5 yıl Tayland’da kaldıktan sonra Türkiye’den maç teklifi geldi.

Zamanın en büyük dövüşçüsü Nieky Holzken ile dövüşmek için maça çıktı; ancak burnu kırıldı ve doktor kararı ile maç bitti. Sakatlığı çok uzun sürdü, 1.5 yılı hastanede 6 ameliyat ile geçti. 6 ay önce yeniden dövüşe başladı.

Slovak rakibini 2 rauntta nakavt etti ve kazandı. Antrenmanlarına aktif olarak devam ediyor. En büyük hedefi birgün UFC’de Türk bayrağını dalgalandırmak.

Survivor Yusuf, Survivor Türkiye Yunanistan'da 321.5 oyun oynadı. Bunların 185.5'ini galibiyetle 136'sını mağlubiyetle bitirdi. Böylece 57.70 başarı ortalaması yakaladı.