BİZ YOKUZ!

7. OLAĞAN KONGRESİNİ BİR YIL ERKENE ALAN AK PARTİ'DE, İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAK İSİMLER ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI. HAKİMİYET GAZETESİ OLARAK GEÇTİĞİMİZ HAFTA İL BAŞKANLIĞI YARIŞINDA OLAN İSİMLERİ AÇIKLAMAMIZIN ARDINDAN EJDER AÇIKKAPI VE AZİZ DİNÇ'TEN 'ÇALIŞMA YAPMIYORUZ' AÇIKLAMALARI GELDİ.

BİZ YOKUZ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’deki kongre sürecini erkene alma kararının ardından belde, ilçe ve il başkanlıkları yarışında da bir hareketlilik yaşandı.

Erkene alınan,  belde ile ilçe kongrelerinin ardından muhtemelen mayıs ve haziran ayında yapılması planlanan il başkanlığı seçimlerinde de adaylık düşünen isimleri geçtiğimiz hafta içerisinde değerlendirmiş ve isimleri açıklamıştık.

ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

Haberimizin ardından Ak Parti eski il başkanı ve eski milletvekillerinden Ejder Açıkkapı,  gazetemiz sahibi Sayın Ahmet Toprak’ı arayarak kendisinin il başkanlığı konusunda herhangi bir hazırlığı olmadığını ifade etti.

Ejder Açıkkapı’nın ardından Av. Aziz Dinç de bir yazılı açıklama yaparak partisinin emrinde ve hizmetinde olduğunu, il başkanlığı konusunda herhangi bir çalışma yapmadığını ancak partisinin kendisine verdiği görevden de kaçmayacağını kamuoyuna açıkladı.

Siyaseti bir meslek olarak değil, halka hizmet etme aracı olarak gördüğünü, partisine ve partisinin felsefesine şu anda bir üye olarak hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Av. Aziz Dinç, partisinin kendisine vereceği her görevi seve seve yapacağını kamuoyuna açıkladı.

İSTİŞARE YAPILIYOR

Her ne kadar iki isim il başkanlığı konusunda bir çalışma yapmadıklarını ifade etseler de partimiz bize hangi görevi verirse versin cümlesinin içinde il başkanlığı da dâhil milletvekilliği ve belediye başkanlığı da olsa kabul edebileceğinin kapsı da açık tutulmuş durumda.

İki ismin bu açıklamaları ve listede ismi geçen isimlerin saha çalışmalarından ziyade Ak partinin teşkilat yapısı ve atama geleneğinde seçimden ziyade istişare kültürü ön planda.

Gerek ilçe gerekse il başkanlıklarının belirlenmesinde teşkilat eğilimleri yanında tabanın ve kanaat önderlerinin de görüşü alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “bana her ilin Ömer’ini bulun” söyleminin ardından istişare müessesi daha bir etkin ve ilkeli çalışacak ve adaylar arasında sıkı bir inceleme ve eleme yapılacak.

SAMİMİYET VE GAYRET

İl başkanlığı belirlemede en önemli kriter davaya ve lidere karşı samimiyet ve teşkilat çalışmalarında ortaya koyacağı gayret ve performans olacak. Geçmişte teşkilatlarda görev almış isimlerin karneleri, seçim zaferleri, teşkilatları çalıştırma ve onları hedefe koyma ve takip etme başarısı, parti çalışmaları ile birlikte her kesimden kurduğu ilişkiler ve dostluklar konusunda bir değerlendirme yapılması bekleniyor.

Teşkilat çalışmalarında bugüne kadar resmen bulunmamış adaylarda ise davaya karşı samimi duruşu, yeni bir yüz ile hem teşkilatlarda hem de şehirde oluşturacağı yeni sinerji, kırgın ve küskünleri toparlayabilme yetenek ve kabiliyeti, şehir ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında yeni bir umut vaat edip etmediği gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.

YENİ İSİMLER DE ÇIKABİLİR

Adaylık yarışında en güçlü isim olarak görülen mevcut İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin dışında eski milletvekilleri Tahir Öztürk, Eski İl Başkanı Mahir Sönmez, Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Dr. Cihan Telo, Refah Partisi eski merkez ilçe Başkanı Osman Elçi ve Avukat İbrahim Gök’ün dışında yeni adaylarında çıkabileceği ifade ediliyor.

Önümüzdeki günlerde esnaf ziyaretleri yanında STK ziyaretlerini sosyal medyada gördüğümüz yeni isimlerin bu konuda çalışma yapmaya başladıklarının da bir göstergesi olacak.