BİZ TÜRKİYE VE ELAZIĞ SEVDALISIYIZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul'da güven tazeleyen İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından Elazığ şehidini unutmayan dernek üyeleri Şehit Fethi Sekin'in anıtını da ziyaret etti.

BİZ TÜRKİYE VE ELAZIĞ SEVDALISIYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1948 yılında kurulan ve geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyen Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar ve yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Cumhuriyet Meydanın’da ki Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal marşı okundu.

Dernek yönetim kurulu üyesi Şengül Karabulut’un sunumu ile başlayan törende konuşan İzmir Elazığ Kültür ve Dayananışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, “ Göreve yeni başlayan yönetim kurulu üyelerimiz ve hemşerilerimizle birlikte , değerlerimizi korumaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için buradayız. Burada toplanan değerli hemşerilerimizi en içten duygular ile sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 1948 yılında kurulan ve 71 yıllık köklü bir geçmişi olan derneğimiz, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada bir Türkiye bir Elazığ sevdalıları olarak yoluna, yasaların bizlere verdiği çizgi çerçevesinde hemşerilerimiz ile birlikte sosyal ve kültürümüzü ve geleneklerimizi, faliyetlerimizle yeni nesillere aktarmaya bir sivil toplum kuruluşu olarak hep birlikte devam edeceğiz “dedi.

“ELAZIĞ’I HERKESE ANLATACAĞIZ ”

“Ben değil biz ruhuyla hareket ettik, bundan böyle de aynı düşüncelerle yolumuza devam edeceğiz” diyen Başkan Acar “ Yeni dönemde bayrağı daha ileriye taşımak için tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek Elazığ’ımızı, insanımızı, kültürümüzü daha çok tanıtacağız. Ben değil biz ruhuyla hareket ettik, bundan böyle de aynı düşüncelerle yolumuza devam edeceğiz. Derneğe hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen büyüklerimize vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dileriz” dedi.

ELAZIĞLI ŞEHİT FETHİ SEKİN UNUTULMADI

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’nde teröristlerle son mermisine kadar çatışıp şehit olan Fethi Sekin’in Anıtına ve şehadet şerbetini içtiği yere karanfil bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bütün şehitlerimiz için dualar edildi.

 

“ BİZLER BİR GİDER BİN GELİRİZ “

Düzenlenen törende konuşan İzmir Elazığlılar Dernek Başkan Yardımcısı Gökhan İlhan” Bu anlamlı günde hep beraber bir aradayız. Takvim yaprakları 5 Ocak 2017 tarihi saat 16.10 sularında şehidimiz, hemşerimiz, yiğitce ve kahramanca davranışıyla Elazığlı bir Gakgo’nun nasıl birisi ve nasıl değerli biri olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Bununla gurur ve onur duyduk. Allah rahmet eylesin ruhu şad olsun.Terör hiç bir zaman bir şey elde etmedi bundan sonrada edemeyecektir. 15 Temmuz hain darbe girişimini, Ömer Halis Demir gibi,ülkenin kaderini belirleyen bir asker ve İzmir Adliyesinde görevli bir polis memurunun bizlere ne kadar çok şeyleri değiştirebildiklerini yaptıkları ilke kahramanlıklarıyla bizlere gösterdi. Bizler Kurtuluş savaşı ve

Elazığ Kültür Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu şu isimler yer aldı ;Muzaffer Acar, Sema Kaya, Hayrettin Güngör, Selami Kaynak, Şengül Karabulut, Gökhan İlhan, Yunus Emre Taş, Haluk Çetinkaya, Erdinç Tan, Necati Özer, Ramazan Bektaş, Ayhan Kindik, Serkan Ulucan, Selçuk Kaymaz, Özdemir Pasinli, Sinan Güzel ve Erhan Kırbağ’dan oluştu.

Dernek Denetleme Kurulu Başkanlığına İbrahim Yıldırım, Disiplin Kurulu Başkanlığına ise İzmir’in tanınmış iş insanlarından Mehmet Ali Yücel seçildi.