BİZ NE KADAR TANIYORUZ?

ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIM'IN ŞEHRİMİZİN TURİZM DEĞERLERİNİ ÜLKE VE TÜM DÜNYAYA TANITMA GAYRETİNE BİRKAÇ MEDYA KURULUŞU DIŞINDA DESTEK VEREN OLMADIĞI GİBİ ÇOĞU YENİ KEŞFEDİLMİŞ BU SAKLI GÜZELLİKLERE YÖNELİK TURLAR DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNEN SEKTÖRÜN  DE OLUŞMASI GEREKİYOR.

BİZ NE KADAR TANIYORUZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın, şehri bir turizm cenneti haline getirme yönündeki gayretleri ve bu konudaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Birçoğu bilinse de bugüne kadar çok da gündeme gelmemiş saklı güzelliklerin bizzat Vali Kaldırım tarafından keşfedilmesini medyadan izleyen turizm sektörü, STK ve kurumlar ise bu değerleri daha yakından tanıtmak amacıyla herhangi bir çaba göstermemeleri tepkiyle karşılanıyor.

GÜNÜBİRLİK KÜLTÜR TURLARI BAŞLATILABİLİR

Şehrimizin tarih ve doğal güzellik fışkıran her bir köşesiyle övünen ancak bu mekânları hiç görmeyen binlerce hemşerimiz var. Bugün şehirde bir anket yapılsa Ağın ilçemizi görenlerin oranı yüzde 10’u geçmez. Diğer ilçelerimiz için de durum çok farklı değil.

Tüm dünyaya resimlerle tanıtma konusunda yarışa girilen mekânlara yönelik gerek yerel yönetimlerin gerekse STK’ların hafta sonları düzenleyecekleri kültür turları ile tanıtıma katkı sunulmuş olunacak.

TANITIMA KENDİ HEMŞERİLERİMİZDEN BAŞLAYALIM

Şehrimizin turizm potansiyeli taşıyan beldeleri ile tarih ve inanç turizmi açısından önemli görülen noktalara yönelik düzenlenecek kültür turları ile öncelikle hemşerilerimizin bu güzellikleri tanımasını sağlayacak ardından da bu hemşerilerimiz bir kültür ve tanıtım elçisi gibi yaşadıkları ve gördüklerini hem birebir hem de sosyal medya hesaplarından paylaşarak tanıtıma katkıda bulunmuş olacaklar.

DOĞU VE BATI TURLARI

İlimizde günübirlik olarak başlatılacak gerek yerel yönetimler gerekse ücreti karşılığında bu hizmeti verecek profesyonel turizm şirketleri şehrin doğu ve batısına yönelik iki tur paketi oluşturabilirler.

Doğu turunda Aşağı İçme tekne turu, Palu’da bulunan tarihi eserler ve manevi şahsiyetlerin türbelerini ziyaret, Karakoçan Golan Kaplıcaları, Kovancılar, Alacakaya üzerinden Maden ilçe gezisi, Gezin’de türbesi bulunan Kattal Hazretleri türbesi, Sivrice, Hazar baba Dağı ve diğer özel noktalarla program genişletilebilir.  Bu güzergâhlar üzerinde çalışmak ve genişletmek de mümkündür.

Batı turlarında ise; Keban, Keban barajı, Ağın İlçesi,  Ağın meteor çukuru, Badem adası, Karaleylek kanyonunda tekne turu, Arapkir, Kemaliye ve yine bu bölgede bulunan özel mekânlar da bu turun güzergahına eklenebilir.

GEZEN BİLİR VE ANLATIR

Kültür turları ile önce bizim olan güzelliklerimizi bizlerin tanıması ve sonrasında da anlatması şehrin turizmine önemli bir katkı sağlayacaktır. Çok okuyandan ziyade çok gezenin daha iyi bildiği gerçeğinden hareketle bu konuyu küçümsemeden ve ötelemeden gündeme taşımak ve hayata geçirmek gerekiyor.

 

TUR ŞİRKETLERİ DE ŞEHRE YÖNELMELİ

İlimizde bulunan turizm şirketlerinin Karadeniz, Kapadokya ve Kemaliye turlarının yanında şehrin doğu ve batısını kapsayan yerel kültür turlarına da başlaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, konaklama yapılmayacağı için fiyat olarak da cazip olacak bu turlarda Palu ve Keban’da anlaşma yapılacak lokantalar ile yöresel lezzetlerin de tanıtımına katkı sunulacak, ilçelerin ticari hayatına da bir canlılık getirilmiş olacaktır.

 

STK’LAR PROJE HAZIRLAYABİLİR

Kültür turlarını özellikle emekliler ve bayanların sabırsızlıkla beklediklerini belirten vatandaşlar özellikle çalışma zorunluluğu olmayan ve seyahat etmeyi seven ve yeni yerler görme heyecanını yaşamak isteyen kesimler için kaliteli zaman geçirme faaliyeti olacak bu kültürel faaliyet için STK’ların da proje hazırlayarak değişik bakanlıklardan destek alabileceklerini ifade ettiler.

VALİ KALDIRIM ÇAĞRIDA BULUNMALI

Şehrimizin tarihi ve tabi güzelliklerin  gün yüzüne çıkarma noktasında kararlı adımlar atan ve bunu sürekli ve sürdürülebilir bir sektör haline getirme konusunda kararlı olan Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın Yerel Kültür Turlarının düzenlenmesi için hem belediyeler hem de özel sektör temsilcileriyle toplantılar yaparak bu turların kısa süre içinde başlaması için öncülük etmesinin faydalı olacağını belirten vatandaşalar, bu turlar sayesinde şehrimizde bir turizm kültürü ve sektörünün oluşabileceğini ifade ettiler.