BİZ FARKLIYIZ…

BİZ FARKLIYIZ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet gazetesi olarak mesleğimizi yaparken normal haberlerin yanında toplumun yaşadığı problemleri sorunları gündeme getirmekle birlikte bunların çözümü için de önerileri olan, yapılması gerekenler konusunda siyasiler, yöneticiler hatta zaman zaman kendimize telkin ve tavsiyelerde bulunan bir misyonu temsil ediyoruz.

Diyarbakır’daki annelerin nöbetlerini ziyarete giden AK partili siyasetçileri eleştirmiş ve yanlış yaptıklarını ve Ak Parti’nin bu konuda önlem alması gerektiğini manşetten duyurmuştuk.

Bizlerin 13 Eylülde manşetten duyurduğu hassas konu Külliyede de karşılık bulmuş olacak ki Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bugünkü Hakimiyet’in manşetinde de detaylı olarak yer aldığı gibi tüm Ak Partilileri sert bir dille uyardı ve annelerin soylu eylemlerini ziyaret ederek böylesini ciddi bir konuyu sulandırmayın talimatını verdi.

Bu olay Hakimiyetin farkını bir kez daha ortaya koydu.

Kimselerle bir hesabımız yok ve olamaz. Gücümüzü ve kalemimizi ne birilerini yıpratmak için ne de yüceltmek için kullanırız. Kalemin kılıçtan keskin olduğunu biliriz ancak bunu müspet yönde şehrimizin ve ülkemizin iyiye gitmesi yönünde kullanırız.

Küçük çıkarlar ve menfaatler uğruna mesleğin etik değerlerini aşındırmayız. Kendi onurumuz kadar mesleğin onurunu da namus biliriz.

Dedikodu, yıpratma ve hatta tehdit ve şantaj gibi müptezelliklere asla prim vermeyiz. Tetikçilik gibi aşağılık bir konuma asla sokmayız kendimizi. Bunu yapanların da bir dönem hüküm sürse de sonlarının çok ama çok acı olduğunu biliriz. Bizim derdimiz şehrimiz ve ülkemizdir. Biz mesleğimizi şehrimizin değil de kendi çıkarlarımızın emrine verseydik, gazetecilik yerine bu mesleğin imkânlarını farklı amaçlar için kullansaydık inanın birçokları bu memlekette ne gezecek yüzleri ne de selam verecek dostları olurdu.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı şeyleri düşünen ve aynı hassasiyetleri taşıyan bir misyona sahipsek ülkemiz için doğru olanı gündeme getirip bunun arakasında durabiliyor ve söylediklerimiz devletin en üst yöneticisi tarafından da benimseniyorsa bununla gurur duyarız. Hiç kimse kusura bakmasın, komplekse de girmesin. Hakimiyet ulusal düzeyde yayın ve yorumlar yapan ve güçlü kalemleri barındıran etkin ve saygın bir gazetedir.