BİZ ÇOK MU MASUMUZ?

Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresinin alacağı elamanlar ile ilgili fırtınalar koptu. Milletvekillerinin liste hazırladıkları, hatta bazı elemanların zaten aylar önce işe alındığını ve çalıştıkları iddia edildi...

BİZ ÇOK MU MASUMUZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kamuoyunda bu tür söylentiler artınca ve alım süreçleri ile ilgili bazı beyanları sebebiyle üç bürokrat görevlerinde alındı.

Bürokratlara yönelik suçlama ise konuşmalarında listelerin siyasiler tarafından hazırlandığına imalı beyanlarda bulunması.

Şimdi olaya bir de tersinden baksak. Ve desek ki her ne kadar üç bürokrata bilet kesilse de bu olaydan çok zararı milletvekilleri ve siyasiler gördü. Peki, bunda vatandaş olarak bizim de payımız yok mu?

Soru şu; Bu sınava oğlu, kızı veya yakını girecek olan kaç kişi bir milletvekilini ve siyasiyi aramadı. Soruyu daha da açalım. İl Özel İdaresine değişik mesleklerde yapılacak alımlar için bugünlerde siyasetçileri ve siyasi kurumu suçlu  ilan edenler içinde kaç tane iş adamı, farklı partilerde siyaset yapan hatta bu konuda milletvekillerini eleştiren kaç gazeteci var.

Aynayı farklı bir yere daha tutalım. Türkiye’de var olan teamülleri kim görmezden gelebilir. Her parti kendi iktidarında kendi tabanına yönelik bir ayrıcalık tanıması yanlış olsa da çok da terkedilmeyen bir uygulama. Partiye çalışan ve partiye gönül veren birinin alınmayıp farklı partiden insanların işe alınması uygulamasını bu ülkede gören var mı?