BİZ, ABD'YE DE YETERİZ

BİZ, ABD'YE DE YETERİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zor günleri birlikte aşma ve birlikteliğimizi pekiştirme amaçlı başlattığı “Biz bize yeteriz” kampanyası geniş bir katılımla sürerken, Türkiye’nin koronavirüs  ile mücadelede gösterdiği başarı,  gelişmiş ülkelerin dikkatinde kaçmadığı gibi yardım taleplerini de beraberinde getiriyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, virüsten etkilenen  ülkeleri yalnız bırakmayan Türkiye bugüne kadar yardım isteyen 93 ülkenin 32'sine karşılık verdi. Yardım talep eden ülkelerin sonuncusu ise ağır abi ve dünyanın süper gücü rolündeki ABD’den geldi.

Bugüne kadar 12 bin 857 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ABD, Türkiye'den hijyen ürünleri talep etti.

Ölümlerin artmasıyla birlikte ABD'nin en büyük ihtiyacı ise ceset torbaları olmuş.

Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ticaret Bakanlıklarına ulaşan ABD'nin listesinde bakın hangi ürünler var:

"Yatak, N95 maske, eldiven, gözlük, vantilatör, mobil röntgen sistemi, antibiyotik, morfin, antiviral aşılar, alkol bazlı el ovma dezenfektanı, cerrahi sabun, klorid, ceset torbası, dezenfektan, ev izolasyonu için kitler, medikal tüpler, ölçülü solunum cihazı, oksijen yüz maskesi, tibbi gaz, burun kanülü, laringoskop seti, galoş, tıbbi önlük ve örtü, cerrahi maske, anestezi makinesi, numune taşıma çantaları ve taşınabilir nabız ölçme makinesi."

Oturduğu yerden Türkiye’yi kötüleyen, farklı ülkeleri örnek gösterip onları başarılı, ülkemizi başarısız bulanlara eğer bu haber de etki etmeyecekse önce bir kan testi yapmak lazım  diye düşünüyoruz. Bu tür insanlar  ne iflah olur ne de ülkesiyle gurur duyanlardan olur.

Hangi siyasi görüşten olursanız olun ama gerçeklerin de farkında olun. Bu başarıyı CHP ve onun lideri Kılıçdaroğlu da gösterseydi onu alkışlar ve takdir ederdik ve edilmelidir. Bu mesele siyaset üstü bir insanlık meselesidir.

Sırf muhalif olma adına gerçeği görmeme ve hazmedememe ideolojik körlüktür, vicdan kuruluğudur ve o vicdan sinede yüktür.