BİRÇOK SORUN 'KURUM' İLE ÇÖZÜLDÜ

İLİMİZİ ZİYARET EDEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM, İKİ GÜN SÜREN İNCELEME VE  TESPİTLERİNİN  ARDINDAN GAZETEMİZ HAKİMİYET'İN GÜNDEME GETİRDİĞİ KONULARDA MÜJDELER VEREREK İLİMİZDEN AYRILDI

BİRÇOK SORUN 'KURUM' İLE ÇÖZÜLDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma ve Cumartesi günleri ilimizde bir dizi incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, başta millet bahçesi ve ipekyolu projesi, eski SGK binası ile kent müzesi  olması planlanan eski valilik binasında incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, ilimizden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada Hakimiyet Gazetesi'nin gündeme getirdiği yeni atıksu arıtma tesisi ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu ve birçok müjdeler vererek ilimizden ayrıldı.

YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEK PROJELERİN KARARLARINI ALACAĞIZ

Bakan Kurum, “ Elazığ’ımızı bulunduğu noktadan daha yukarıya çekecek adımları atmak için çalışıyoruz. Bu Doğu Anadolu fay hattının 26 kilometre yakınında şehir merkezimiz. Elazığ’ımızdaki kentsel dönüşümü, millet bahçelerini, hem Keban hem de Hazar Gölü'müzde bırakılan atık suları bitirmek üzere bu kararları almak üzere şehre geldik. İncelemeler yapıyoruz ve yarında devam edecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun bir şekilde, valimiz, belediye başkanlarımız, vekillerimizle birlikte vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek projelerin kararlarını alacağız. Burada 26 bin metrekarelik alanda sadece emniyet müdürlüğü binamız vardı. Bir terör eylemi sonucunda patlama meydana geldi.” dedi.

 

BURASI 7-24 SAAT YAŞAYACAK BİR PARK OLACAK

Bakan Murat Kurum,“3 şehidimiz oldu. 3 şehidimizin haklarını ödeyemeyiz. Allah rahmet eylesin. Ama biz onların Elazığ’daki anılarını yaşatmak adına bu millet bahçesinde onları temsil edecek anıtımız olacak. Yine kıraathanemize yürüme alanlarında, koku bahçelerinde koşu alanlarında her noktada biz onları hissedeceğiz. Yine parkın içerisinde Elazığ’ın tarihinde kahramanlıklarıyla ön planda çıkmış büyüklerimizi de hatırlatacak önemli tanıtım broşürleri olacak. Burası 7-24 saat yaşayacak bir park olacak” şeklinde konuştu.

 

VALİMİZ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE BELLİ KARARLAR ALDIK

Elazığ için önemli kararlar aldıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Millet Bahçesi’nden atık su arıtma tesisine, kentsel dönüşümden yine düzen depolama tesisine kadar şehrin, vatandaşın ihtiyacı olan ne ise bu ihtiyaçları yerinde görmek suretiyle yine yetinde çözümleri bulmak suretiyle valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte belli kararlar aldık. Bu kararlar içinde şehrin içindeki en önemli aks dediğimiz eski valiliğimizin bulunduğu alandaki kentsel dönüşüm projesi. O sokakların sağlıklaştırılması, yine orada yıkılması, kamulaştırılması gereken hem SSK binası hem yanındaki binanın yıkılarak meydanlaştırılmasını yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

KARŞIYAKA MAHALLESİNDE 331 KONUT VATANDAŞLARIMIZIN RIZASI İLE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bakan Murat Kurum, “Kentsel dönüşüm noktasında 3 ayrı noktada belli süreçlerde kararların alınması, bir alanda toplu konut dairesi başkanlığımızca sürecin başlatılarak vatandaşlarımıza onların rızası çerçevesinde dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Cumhuriyet ve Sürsürü Mahallelerinde de vatandaşlarımıza bırakacağız. Karşıyaka Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süresince 331 konutu Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yine vatandaşlarımızın rızası ile dönüştürmüş olacağız” dedi.

SORUNLARI BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZE İLETTİ

Elazığ’da yağmur suyu ile ilgili sorunların olduğunu belirten  Bakan Murat Kurum, “Şehir içindeki asbestli borularla alakalı büyük sorun var. Yağmur suyu ile ilgili sorun var. Bu sorunları belediye başkanımız da bize ilettiler. Yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kararıyla bu projeyi de önümüzdeki yıl itibariyle başlayıp en kısa zamanda vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bil hassa biz ilk günkü heyecanla yeniden aynı aşkla vatandaşımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak Elazığ’ımız için, Elazığlı kardeşlerimiz için kahramanlarımız için yapılması gereken projeleri milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ile birlikte yapacağız” dedi.

İPEK YOLU ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “İpek Yolu Projesi’nin tamamlanması noktasında da kalan süreci valiliğimizle, özel idaremizle birlikte biz de İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden bir kısmı hibe, bir kısmı kredi olmak üzere vereceğiz ve tamamlayacağız inşallah. O da bölge için, şehir için önemli bir proje olarak hizmet edecek” dedi.