BİR TATİL DÜŞLEYİN,YAZIN BAŞKA KIŞIN BAŞKA!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ//Türkiye'de kayak sporu kış mevsiminin vazgeçilmez turistik aktiviteleri arasında yer alıyor.

BİR TATİL DÜŞLEYİN,YAZIN BAŞKA KIŞIN BAŞKA!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna paralel olarak, her geçen yıl kayak merkezlerinde büyük gelişmeler yaşanıyor.

Elazığ’da yer alan Hazarbaba Kayak Merkezi de son yıllarda gelişen ve özellikle zorlu pistleriyle profesyonel kayakçıların tercih ettiği bir merkez olarak öne çıkıyor.

Son zamanlarda da yaz aylarında da başlayan etkinlikler ile ziyaretçi sayısında artış oluyor.Son zamanlarda da yaptığı yatırımlar,yeni tesisler ve ekipmanlar ile yaz ve kış turizminde ülkemizin sayılı tesisleri arasında yerini alıyor.

Hazarbaba Kayak Merkezi çalışanlarından ve hocalarından Mustafa KAYATAŞ gazetemize açıklamalarda bulundu.

Öncelikle,ilçemizin güneyinde bulunan 2.347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba  dağında  yapılan  "Hazarbaba  Kayak  Merkezi  kayak  sporuna  elverişli  pisti,   telesiyeji  ve  kafeterya  imkânları  ile  hizmet  vermekteyiz. 1100 m telesiyeji ve mekanik tesislerimiz standartlara uygundur.

İlçemizin turizmine hayat veren Hazar Gölünde her yıl büyük çapta su sporları gösterileri yapmaktayız.. İlçemizin turizmine büyük katkısı bulunan Hazar Gölüne tepeden selam verir gibi mağrur bir şekilde duran ve 1850 m rakımda muhteşem manzaraya hakim bir şekilde duran Hazarbaba Kayak Merkezi halkımızın hizmetine sunulmuştur.

 

KIŞ AYLARINDA ULAŞIM;

Hazarbaba Kayak Merkezi hava alanına 22 km ve demir yoluna 5 km`lik mesafe ile vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunmaktadır. İlçemizden 6 km mesafede, Hazarbaba dağına yapılan kara yolu ile tırmanıştan sonra ulaşılabilmektedir. 6 km lik yol stabilize olup ulaşımın daha rahat olabilmesi için 24 saat süreyle kar temizleme çalışmaları yapılmaktadır..

Hazarbaba Kış Sporları Turizm Merkezi, uygun coğrafi yapısı ile her seviyedeki kayakçılara hitap eden ve son yıllarda hızla gelişen Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden birisidir.

Mükemmel yol ve ulaşım kolaylığı ile yoğun ilgi görmeye başlamıştır.Kışın hiçbir zaman kapanmayan ulaşım, Sivrice ilçe merkezine 6 km uzaklıktaki stabilize yol ile sağlanmaktadır.Kış aylarında İl özel idaresi ekiplerinin çalışmaları ile Kayak Merkezi kara yolu açık olmaktadır.

Elazığ şehir merkezine ve Hava limanına yakınlığı nedeniyle hem yerli hem yabancı misafirler tarafından tercih edilmektedir.

 

AMAÇ VE VİZYONUMUZ;

Hazarbaba Kayak Merkezi olarak amacımız ve misyonumuz ; İnsanlara spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle sağlıklı bir yaşam için spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmaktır.

Verilen tüm hizmet alanlarında; kaynaklarını verimli ve etkin kullanarak, toplumun yaşam kalitesini ve memnuniyetini arttırıp spor hizmetleri noktasında öncü olmak ise vizyonumuzdur.

 

DOĞRU BİR BAŞLANGIÇ İÇİN;

Doğru başlangıç, kayma yeteneğinizin gelişmesinde  birinci şarttır.

Doğru  kayak eğitimi  uzmanından, yani  Kayak  Öğretmeninden  alınır.

Yanlış  kazanılan  yeteneği  düzeltmek  imkansız  denecek kadar  zor  bir  rehabilitasyon   sürecidir.

Yanlış  eğitim  kayma yeteneğini geliştirmeyeceği gibi koordinasyonunuzu bozacak, mutsuzluğunuza neden olacaktır , belkide hiç istemediğimiz bir durum doğacak kayak sporundan sizi soğutacaktır.

Kayak teknikleri pistlerin ve  kar durumundan dolayı zorunlu olarak, ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır, pistin yapısı , karın durumu   hangi tekniği gerektiriyorsa o an o tekniği kullanarak o bölgeyi geçersiniz .her kayma  tekniği   kendi başlarına pistin bir bölümünü geçme işine yararken  bir üst tekniğinde içinde anlık vardır.

Sonuçta ;doğru öğreneceğiniz kayma teknikleri sayesinde yeteneğiniz arttıkça kayak sporundan alacağınız keyif de artacaktır.Uygun tekniği bilmiyorsanız o noktada zorlanacak belkide  hiç istenmeyen ,kayak kazası  yapacaksınız.

Kayma  teknikleri  eğitim  alacaksanız  . öğretim metotları hususunda (Kayak ekolü ) eğitim  görmüş , hatta uzun  yıllar  kayak  sporunda yarışmacılık  yapmış   kayak & snowboard  öğretmenlerinden  eğitimlerinizi  alınız . eğitim  başlamadan önce  de  bu  kişiden kayak öğreticisi diploması  ve çalışma belgesi  olup olmadığını  sormanız  sizin  menfaatinize...

 

ULAŞIMDA PROBLEM YAŞAMIYORUZ;

Hazarbaba Kayak Merkezi hava alanına 22 km ve demir yoluna 5 km'lik mesafe ile vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunmaktadır. İlçemizden 6 km mesafede, Hazarbaba dağına yapılan kara yolu ile tırmanıştan sonra ulaşılabilmektedir. 6 km'lik yol stabilize olup ulaşımın daha rahat olabilmesi için 24 saat süreyle kar temizleme çalışmaları yapılmaktadır.

 

ELAZIĞ MAVİ GÖL OTEL;

Hazar gölü manzaralı Mavi Göl, güzel bir ortamda konforlu konaklama imkanı sunan 3 yıldızlı bir oteldir.

Otelde tümü balkon ve göl manzarası içeren 36 oda bulunmaktadır. Her odada klima, uydu TV ve en-suite banyo vardır.

Mavi Göl`deki eğlence tesisleri arasında açık yüzme havuzu ve güneşlenme terası yer alır. Göl, kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Otelin restoranında çeşitli geleneksel Türk yemekleri servis edilir. Ayrıca, terasta açık havada keyifli bir yemek yeme olanağı da bulabilirsiniz.

İnsanlar çok memnun. Kayıyorlar, snowboard yapıyorlar, kar motoruna biniyorlar. Yine yabancı misafirlerimiz var. Artık yerli değil yabancı turistlerimizi de ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen herkes çok beğeniyor. Dışarıdan gelen kayakçılar özellikle manzarayı görünce zaten ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiriyorlar. Onun dışında merkezin eksikleri giderildikçe insanlar daha çok memnun oluyor, talep daha da artıyor. Bu merkezin bütün Doğu Anadolu'ya hizmet etme gibi bir özelliği var..Eşsiz göl manzarasıyla göz zevkini doyuran Hazarbaba Kayak Merkezi sadece kışın değil yazın da eğlence severlerin favori mekanlarından biri diyebiliriz..

Hava şartlarının uygun olması durumunda merkezde mart ayı sonuna kadar, soğuk dönemlerde nisan ortasına kadar kayak yapılıyor merkezi yaz aylarında da doğa ve yayla turizmine hitap edecek şekilde hazırlıyoruz.

Hazar gölü manzaralı olan Kayak merkezimiz fotoğraf çekimi yapmak için de ayrıca bir öneme sahiptir.

ÖNERİLERİMİZ:

Aracınızda kar lastiği veya zincir bulundurun.

Yola çıkmadan önce mutlaka hava durumu ve pistler hakkında bilgi alın.

Konaklama yeri için Kayak merkezimizle iletişime geçin.

TELEFERİK SİSTEMİ HAKKINDA;

Kayak merkezlerinde kurulu olanlar çoğunlukla sandalye şeklinde, kamplar ve yerleşim yerleri arasında çalışanlar ise çoğunlukla kabin şeklinde olan küçük bir teleferik tipidir. Kabin şeklinde olanlara bazı ülkelerde gondol ya da telekabin'de denir. Bazı yerlerde aynı hat üzerinde hem sandalyeler hem de kabinler yer alabilmektedir. Telesiyejler sabit ve ayrılabilir klemli olmak üzere 2 tipe ayrılır. Sabit klemli telesiyejler en fazla 3 mt/sn hız ve 2/4/6 kişilik sandalyeler ile kullanılmaktadır. Yüksek hız ve kapasiteye sahip olan ayrılabilir klemli telesiyejler ise 6 mt./sn hız ve 4/6/8 kişilik sandalyeler ile kullanılabilir.

YAZ AYLARINDA ATV MOTORLAR TERCİH EDİLİYOR;

Atv motorlar genellikle daha güçlü olurlar yağmur batak ve çamurlarda her zaman daha iyi mücadele etmektedir. Özellikle bataklığa girmek isteyen, derelerden girmek isteyen ve güç gerektiren yerlere girmek isteyen kişilerin tercihi atv motorlardan yana olması gereklidir.

Utv motorlar ise biraz daha patika yollar için yapılmış bir arazi aracı olarak düşünebiliriz. İki kişilik olması ve direksiyon gaz ve firen pedallarının olması atv motorlara göre daha iyi bir sürüş keyfi verecektir. Utv motorların kamyonet tarzı kasası olduğundan balık avı meraklıların veya çadır malzemesi koymak isteyenlerin tercih ettiği bir arazi taşıtıdır.

Performans olarak baktığımızda bence atv motordan biraz daha zayıf kalmaktadır. Aynı güce sahip bir atv 100km hız ile gidiyorsa utv 80 ile 90 arası gidecektir. Utv iki kişi binilirse biraz daha düşecektir. Buna en büyük etken ise kendi ağırlığıdır. Örnek vermek gerekir ise cfmoto 800cc lik bir atv 387 kg iken yine 800cc utv motor ağırlığı 532kg olmasıdır.

Kayak merkezimizde kayak, telesiyej, atv,snowboard, kar motoru, kızak ve sucuk ekmek, kafeterya hizmetlerimiz var.Gelen ziyaretçilerimiz oldukça fazla...“Kayak merkezimizdeki amacımız insanlara hem kayağı öğretmek, kayağı alıştırmak. Kayak sporu zengin sporu olarak bilinse de biz elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza bu sporun hem eğitimini veriyoruz hem de keyfini çıkarmaları için bir zemin hazırlıyoruz. Burada ulaşım imkanları kolay. Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve çevre illerden buraya misafirler geliyor.Günler  burada keyifli ve dolu dolu geçiyor. Harika zaman geçirmek ve güzel anılarla dönmek isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz.TEŞEKKÜRLER...