Bir Elazığspor klasiği!

Bordo-Beyazlı ekibimizde Olağan Genel Kurul'da yine yeterli çoğunluk sağlanamadı. Ertelenen kongre sonrası mevcut başkan İrfan Yumakgil açıklamalarda bulundu

Bir Elazığspor klasiği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1.Lig’de büyük sıkıntılarla mücadele eden, maddi ve manevi anlamda sıkıntılarla boğuşan Elazığspor’da dün yapılması planlanan Olağan Genel Kurul toplantısı yine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 1 hafta sonraya ertelendi.

Daha önce açıklandığı gibi Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Aralık 2018 Salı günü saat 16.00’da Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu kez çoğunluk şartı aranmaksızın yapılacak. Gelecek hafta Elazığspor Kulübü’nün Olağan Genel Kurul’u gerçekleştirebilmesi için yönetim ve denetleme kurulu üye sayısının iki katının bir fazlası olan 83 kişiyi Elazığ Belediyesi Kongre Merkezi’ne çekmesi gerekiyor. İstifa etmesine rağmen kulübün kayyuma kalmaması adına görevine devam eden Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil ertelenen kongre sonrası açıklamalarda bulundu.

“TATLI SU KURNAZLIĞI!”

Türkiye’de yapılan hiçbir ilk kongrenin gerçekleşmediğine dikkat çeken TY Elazığspor Başkanı İrfan Yumakgil, “Bu rutin bir hal almış. Biz de olmayacağını biliyorduk. Kısmetse 11’inde kongremizi yapacağız. Aday çıkar mı çıkmaz mı? Bir çok arkadaşımız çıktı ama kulübe resmi bir müracaat yok. Birkaç tane arkadaşımız bağış yaptı kulübe. Valimiz ve belediye yöneticilerimizin katkılarıyla bugüne kadar geldik. Bu şekilde bu kulüp buraya kadar geldi. 14. Hafta sonunda puan durumunda istemediğimiz bir yerdeyiz. Moral motivasyondan dolayı 8 puanımız kaybolmuştur. Bundan sonra bu kulübe sahip çıkacak arkadaşların ortaklaşa göreve gelmeleri lazım. Yönetim olmazsa zaten kayyuma kalacaktır. Bu kulübün 45 Milyon TL takriben borcu var. Bunun 15 Trilyon’a yakını eski başkanlardan bir arkadaşımıza ait. Her ne kadar 2 Milyon TL dese de ikinci bir şahsa sattığı için orada bir tatlı su kurnazlığı vardır. Geriye kalan 30 Milyon ise piyasaya, futbolculara ve dosyalarıdır” dedi.

“HAK ETMEDİĞİM HALDE ANNEME KÜFÜRLER EDİLDİ”

Bırakmalarındaki ana nedenin futbolculara verilen sözleri tutamaktan kaynakladığını dile getiren Yumakgil, “Bize 1 milyon TL yardım geleceği söylendi gelmedi. 5 Milyon TL civarı bir avans gelecekti gelmedi. Bugüne kadar iki tane eski borç kapandı. Kulübe 100 Bin TL prim gelmiştir başka da bir şey gelmemiştir. Kulübü yönettiğimiz süre içerisinde hiçbir borç bırakmadan gidiyoruz. Biz diğerleri gibi kulübü borçlandırmadık. Acil kanunlar gerekiyor. Bir an evvel bu yasalar çıkarılmalı. Önüne gelen kulübü borçlandırıp gidiyor. Yine Elazığspor’un arkasındayım ben. Biz Elazığspor sevdalısıyız bilenler bilir. Hiç hak etmediğim şekilde anneme, ailemin evlatlarına küfürler işittim. Ben 3 dönem Elazığspor’da idarecilik yaptım. 10 dakikada tahtayı açarız söylemim yarıda kaldı, onun içini dolduramadım. Bana söylenen sözlerin yerine getirilmemesi sıkıntıya soktu beni. Bu kulübü 3-5 Milyon’la alacaklara söylüyorum idare edemezler. Çünkü 1 Ocak’ta bütün borçlar icralık gelir. Bu bir konsensüsle çözülür. Bu kulübe kalıcı gelirler ve sıcak para girişi yapılmalı” ifadelerini kullandı.

ALTAY MAÇI MALATYA, DİYARBAKIR YA DA İSTANBUL’DA

“Elazığ’a yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan İrfan Yumakgil, “Sabah Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sedat Acar’ın koordinesinde buluştuk. EASKF Başkanı Mustafa Gür bey de ordaydı. Elazığ stadını bugünden itibaren yıkıyorlar. Biz TFF’ye ve GSGM’ye yazımızı yazdık. Altay maçını Malatya, Diyarbakır ve ya İstanbul’da oynayacağız. Stadımız yıkılıyor kısacası. Hemen çalışmalar başlıyor. 300 veya 350 günde Tetiş Yapı teslim edeceğini bildirdi” şeklinde konuştu.