BİR, DÖRTTEN BÜYÜK MÜ?

AK PARTİ'NİN ELAZIĞ'DA DÖRT MİLLETVEKİLİ OLMASINA RAĞMEN CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL ŞEHRİN PROBLEMLERİ İLE ŞEHRİN İNSANINA DAHA YAKIN DURUYOR

BİR, DÖRTTEN BÜYÜK MÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra KABUKÇU

24 Haziran seçimlerinde ilimizin beş olan milletvekili sayısının dördünü Ak Parti birini ise CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet ittifakının adayı Gürsel Erol kazanmıştı.

Seçimlerin ardından ilimizden Ankara’ya gönderdiğimiz milletvekillerinin şehirle olan irtibatı ve kentin sorunlarını sahiplenerek çözüm noktasında adımlar atmada iktidar  mensubu  dört milletvekili sınıfta  kalırken, bir milletvekili açık ara öne çıktı.

EROL’UN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ

Millet ittifakından seçilerek meclise  CHP milletvekili olarak gönderdiğimiz Gürsel Erol, kendine verilen oyları ve bu oyları veren seçmenleri mahcup etmediğini her fırsatta gösterdi. Haftanın belirli günleri ilimizde olan ve bu süre içerisinde halkın tüm katmanlarını kuşatacak bir dizi görüşme ve ziyaretler yapan Erol, sadece kendisine oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de gönlünde taht kurmuş durumda.

Görüşmelerinde halkın her kesimine değen ve onlarla kurduğu sıcak ve samimi ilişkilerle şehirde örnek bir siyasetçi ve milletvekili profili çizen CHP Milletvekili Gürsel Erol, rakipleri olan siyasi partileri ziyaret etmekten de çekinmiyor. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti ve MHP’yi ziyarete den Erol, kentte Elazığ merkezli ve Elâzığ’a hizmet odaklı siyasi anlayışın da rol modeli olmuş durumda.

HERŞEYE KARŞI

İlimizden 41 yıl sonra CHP milletvekili olarak meclise girdiğini her fırsatta ifade eden Gürsel Erol’un bu performansı, siyaseti muhalefet olmanın rahatlığı ve bu işlere ayıracak zamanının çok olması ile izah ediliyor. CHP Genel Merkezine açtığı bayrak ve parti içi muhalefet yapmadan arta kalan vaktini Elazığ’a ve Elazığ’ın sorunlarına harcayan Erol, bu konuda her şeye karşı olmanın medyatik desteğini de arkasına alarak öne çıkmayı başarıyor.

AK PARTİLİ 4 VEKİL NEREDE?

24 Haziran seçimlerinde oy oranı önemli oranda düşmesine rağmen 4 milletvekilini Ankara’ya gönderen Ak Partili milletvekilleri ciddi anlamda şehirle irtibatlarını koparmış gibi görünüyor. Geçmişte nöbetçi milletvekili uygulaması ile bu problemin yaşanmaması yönünde gayret sarf eden il teşkilatının da bu dönem bu konuya duyarsız kalması sorunu daha ada büyütecek gibi görünüyor.

HALKA KIRGINLIK MI VAR?

Ak Partili milletvekillerinin şehirden bu kadar uzak durmalarını halkın milletvekili listesini beğenmediği ve bu tepkisini hem sosyal medyada hem de sandıkta göstermesinden kaynaklanan vekil kırgınlığına bağlayan siyasi gözlemciler, bazı milletvekillerinin “nasıl olsa bu son dönemim bir daha aday olmayacağım” rahatlığı ile hareket ettiğini ve dolayısıyla şehre gelme gereği bile duymadıklarını ifade ediyorlar.

Gerek Ankara’da gerekse şehrimize gönlünü ve yüreğini halka açan ve şehrin meseleleri ile yakından ilgilenen Ak Partili milletvekili sayısının çok az olduğunu belirten siyasi gözlemciler, önümüzdeki aylarda başlayacak yerel seçim sürecine olumsuz yansımaması adına Genel Merkezin de duyarlı olmasını ve yaşanan kopukluğun giderilmesi yönünde önlem alınması ve adım atması gerektiğini ifade ediyorlar.