BİR DEHAYI KAYBETTİK

BİR DEHAYI KAYBETTİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığlı girişimci ve fikirleri ile ufuk açan İş Adamı Muzaffer Sezgin’i de aldı elimizden korona illeti.

Hayata eski kazım Karabekir Caddesi üzerinde eski cezaevi karşısında küçük bir bobinaj sarım atölyesi ile başlayan ticari hayatı, ülkenin saygın çamaşır ve bulaşık makinalarına motor üretimi ile devam etmiş, elektrikli araçların motorlarını  yapacak düzeye kadar gelmişti.

O, çok şey söyleyip, çok proje üreten ama kendi müessesini bile geliştirmekten aciz çok bilmişler gibi değildi.

Yaptıklarını çok da konuşmazdı. İşine odaklanır ve teknolojide arge’nin önemine inanarak sürekli kendini yeniler ve her yıl paltosunun altından yeni bir proje çıkartırdı.

Şehrin beyni, kentin üreten kolektif aklı ve memleketin geleceği iyi okuyan vizyonu gibiydi. Tabi tüm güzel cümleler vefat edenin arkasından söylenir derler ya. Ancak Muzaffer Sezgin, yaşarken de benzer iltifatları çok aldı, çok takdir gördü.

Elinden tutulsa ve daha çok imkan verilse Selçuk Bayraktar’ın şimdilerde yaptığını yıllar önce yapar mıydı bilinmez ama bilinen  bir şey var ki merhum Başbakan Erbakan,  Elazığ’a her geldiğinde Muzaffer Sezgin ile mutlaka görüşür ve son projeleri konuşurlardı.

Belki yapacağı çok şey ve hayata geçireceği çok proje vardı. Ama kader buraya kadar dedi ve ayırdı bizi ondan.

Rabbim rahmet eylesin Muzaffer ağabeye. İnsanlığa hizmeti ve hastalıktaki acıları kefareti olsun. Makamı ali mekânı cennet olsun.