BİLGİLENDİRME

BİLGİLENDİRME
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi, şehrine ve şehrin gündemine her zaman yakın olmuş, halkın ve ortak aklın vicdanına tercüman olmuş bir yayın kuruluşudur. Haberlerinde ve yorumlarında ne birilerini rencide etmek ne de birilerini yüceltmek gibi bir gaile asla gözetmemiştir.

Bu çerçevede geçmişte STK platformu ile ilgili de onlarca haber yapmış başarıları takdir, yapılmayanları tenkit etmiştir.

Basının kamu hizmeti veren bir kurum olduğu ve halkımızın ve şehrimizin çıkarlarını gözeten bir misyonu ifa etme gerçeğinden hareketle, STK platformunun işleyişi ya da yanlış bulunan bir uygulamasının yine aynı platformda uzun süre görev almış, kuruluşunda değerli katkılar sunmuş bir ismin paylaşımını esas alarak haber yapılmasının, ne paylaşımı yapan ne de paylaşımda ifade edilen görüşlerin hedefinde olan kesimle bir ilintisi ve özel bir amacı olamaz.

Haber-yorumu yazan muhabir arkadaşımızın haber istihbarat kaynaklarına dayanarak yaptığı haber için herhangi birisiyle görüşülmesi söz konusu olmamıştır. Muhabirimizin söz konusu paylaşımı yapan Ercan Sözüer ile herhangi bir görüşmesi olmadığı gibi kendisini tanımamaktadır.

Bu haberin yazılmasında Ercan Sözüer’in herhangi bir dahli olmadığı gibi kendisinin gazetemiz yetkilileri ve çalışanları ile de herhangi bir tanışıklığı ve yakınlığı bulunmamaktadır.

Bu konuda haberin kaynağını  sorgulamak ve masum insanları zan ve töhmet altına sokmak yerine içeriği konusunda bir açıklama yapılması daha etik ve sivil toplum kuruluşları platformunun ruhuna ve kuruluş amacına uygun  olurdu.