BEYAZ ŞÖLEN BAŞLIYOR

TÜRKİYE'NİN TEK GÖL MANZARALARI  KAYAK MERKEZİ OLAN HAZARBABA'DA ŞÖLEN BAŞLIYOR. MERKEZ YARIYIL TATİLİNDE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

BEYAZ ŞÖLEN BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Elazığ’ın hem yaz hem de kış turizminde önemli bir yer tutan Sivrice ilçesi hareketli günlere hazırlanıyor. Yaz aylarında Hazar Gölü’ne yüzme ve tatil amaçlı gelen vatandaşlarımız kış aylarında da Hazar baba kayak merkezinde kar ve doyumsuz kayak keyfinin tadını çıkartıyorlar.

TESİS YARIYIL TATİLİNDE HİZMETTE

Geçmiş yıllarda yüklenici firmaya ihale edilen ancak sözleşmedeki hükümlerin yerine getirilememesi ve başta telesiyej olmak üzere birçok ünitenin rutin bakımları yapılmadığı için devre dışı kalması sebebiyle İl Özel İdaresi tarafından sözleşmesi feshedilen ve işletim hakkının Sivrice kaymakamlığı Köylere hizmet Götürme Birliği’ne devredilen Hazarbaba kayak merkezi, bu cuma günü başlayacak yarıyıl tatilinde hizmete açılıyor.

VALİ KALDIRIM BİZZAT İLGİLENİYOR

Şehrimizin turizm açısından bir merkez olması ve tüm ülkede bu özelliği ile tanınmasına önemli derecede katkı sunacak Hazar Baba Kayak merkezinin geçmiş yıllarda bu amaca hizmet etme yerine sırf daha çok gelir etme adına yüksek fiyatlarla hizmet vermesi, bünyesinde uzun zaman geçirilecek sosyal ve kültürel ünitelerinin olmayışı, çocuklar için özel bölümlerin oluşturulamaması olması, kayma amacıyla değil de doyumsuz kar ve göl manzarasını görmek için giden insanlara hizmet verecek kafelerin olmayışı, akşam saatlerinde bu mekânlarda canlı müzik ya da özel eğlence programlarının düzenlenememesi sebebiyle atıl durumda olmasına gönlü razı olmayan Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım, duruma bizzat el atarak müessesenin öncelikle kar amaçlı değil tanıtım amaçlı olarak sivrice kaymakamlığı tarafından işletilmesinin uygun olacağını düşünmüş ve bu yönde adımlar atmıştı.

MALZEMELER TAMAM

Hazar Baba kayak merkezinin daha çok insana ve daha ucuz hizmet sunması amacıyla başta kayak takımları olmak üzere çok sayıda malzeme  alımı, 3 Ocak 2020 tarihinde Sivrice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme birliği tarafından tapıldı. İhale kapsamında yer alan malzemeler ise yine şartname gereği 13 Ocak günü olan bugün itibarıyle teslim edilecek.

Malzemelerin teslim alınmasının ardından kayak merkezinin rutin bakımları yapılmadığı için bozuk durumda olan telesiyej ünitesi de tüm bakımları yapılarak aktif hale getirildi.

FESTİVAL HAVASINDA AÇILIŞ

Kayak Merkezindeki son durum hakkında bilgi veren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Türkiye’nin göl manzaralı tek kayak merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi’nin bu Cuma günü başlayacak olan yarıyıl tatilinden önce geniş katılımlı ve festival havasında bir sezon açılışı organizasyonu gerçekleştireceklerini söyledi.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Son yedi yıldır işletmeci tarafından yapılmayan telesiyej cihazının tüm bakımlarını yaptırarak, güvenlik testlerini uygulattıklarını, bizim için en önemli husus; buraya gelen misafirlerimizin güvenli bir ortamda kayak keyfini aileleriyle birlikte yaşamaları olduğunu ifade eden Vali kaldırım, şunları söyledi:

“Tesisimizin malzeme eksiklerini daha önceden tespit etmeye yönelik çalışmalar yapmıştık. Kayak takımlarının tamiri yolunu tercih etmedik. Türkiye’de kullanılan en kaliteli kayak takımlarını aldık. 30 çocuk 120 yetişkin olmak üzere 150 kayak takımı ve 25 snowbord tahtası aldık. Geçen yılki kiralama fiyatlarında %40 hatta %50 oranlarında indirimli fiyatlar belirledik. Bu indirimleri kafeteryadaki yiyecek ve içecek fiyatları için de uyguladık. Çünkü bizim amacımız para kazanmak değil asıl amacımız Elazığlı hemşerilerimizi ve ilimize dışardan gelecek misafirlerimizi kayak merkezimizde konuk edip kar keyfini yaşamalarını sağlamaktır.

TESİSİN TANITIMI İÇİN FESTİVAL 

Hafta sonu itibariyle sezona hazır olduklarını belirten Vali Kaldırım “Yarıyıl tatilinden önce geniş katılımlı bir sezon açılışı organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu açılışımız adeta bir festival havasında olacak. Biz bu çalışmaların üzerine daha da yeni aktiviteler koyacağız. Çünkü herkes kayak yapmayı tercih etmeyebilir ama insanlar bir şekilde aktivite yapmak istiyor. Onun için bölgede ilk kez KARRAFT yapılacak yani Karda Rafting bunu ilk defa yapmış olacağız. Arkadaşlar malzemeleri temin ediyor kara dönük çok basit aktiviteler yapılabiliyor. Bu alanlara yönelik çalışmalar yaparak biraz daha renklendirip gelen insanların karla buluşmasını sağlayacağız. İnşallah kazasız belasız bir sezon geçireceğiz” ifadelerinde bulundu.

ÖZEL KONUKLAR

İlimizin turizm alanında tanıtılması ve bu potansiyelin şehir ekonomisine kazandırılması amacıyla düzenlenecek açılış şölenine, kayak sporunun tanınmış ve önde gelen isimleri ile yine alanlarında tanınmış sanatçı ve yazarların da davet edilmesi bekleniyor.