'BENİM HAYATIM SPOR'  

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Enerjisi ve çalışkanlığı ile herkese örnek olabilecek bir beden eğitimi öğretmeni denince, akla gelen isimlerden birisidir Mesut Dağhan. 'Ben pozitifim' demesine gerek yok. Hayat dolu olması ve hareketliliği ile karşısında ki insanı yeterince etkiliyor.

'BENİM HAYATIM SPOR'  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

       23 yıllık Beden Eğitimi Öğretmeni Mesut DAĞHAN gazetemize yaptığı açıklamada''22 yıl Türkiye bayanlar 1. ligin de, erkekler de ise 2.lig basketbol hakemliği yaptım. Doğunun ilk B klasman hakemliğini  ve milli hakemliğini, kariyerde ise FB-GS derbisini  birçok milli maç  ve İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası hakemliğini yaptım. Türkiye 18 B klasman hakemi olarak  değerlendirenlerden biriydim. Şu anda da  EBUAŞ Spor basketbol antrenörlüğünü yapmaktayım. Çalıştırdığım takımları sayacak olursak Telekomspor'u sayabiliriz. Yıllarca alt yapıda şampiyonluk kazandım. Bayram törenlerinde tören komutanlığı yaptım.8 yıl okul sporları il temsilciliği şimdi ise Özel Simya ve Doğa okulları Beden Eğitimi Zümre Başkanlığı yapmaktayım. Bu yıl da 3 okulda toplam 12 takım çalıştırmaktayım. Basketbol, futbol, bocce, dart, futsal takımlarını çıkararak 300'e yakın öğrenciye spor yaptırıyorum. Ayrıca otizmli ve işitme engelli öğrencilerden oluşan basketbol ve futbol takımı çalıştırmaktayım'' dedi. Hakemlik kariyerimdeki en önemli maç Maccabi Tel Aviv-Zibona Zagreb şampiyonlar ligi özel maçıydı. İki oğlum da şu anda Elazığspor'da. U13 kalecisi Murat, Mert U 14. Simya Koleji'nde okuyorlar. Gençlerde il ikincisi oldular. EBUAŞ Sporda basketbol oynuyorlar takım kaptanları. Hem basket hem de futbol oynuyorlar. Çocuklarım da beni  örnek aldılar, başarılarına başarı katmaya devam ediyorlar.

“BENİM HAYATIM ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK"

"Beden eğitimi öğretmenliğinin hakemliğimle beraber çok büyük avantajı var. Hakemlik dışında da benim hayatım spor ve öğrenci yetiştirmek. Mutlaka mesleğimin hakemliğime faydası oluyor ve sadece futbol hakemi olarak değil, öğretmen olarak da öğrencilerimize normal bir birey olmanın gerektirdiği faziletleri anlatmaya çalışıyorum. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya uğraşıyorum. Gelecek kuşaklarımızdan çok memnunum. Onların sayesinde daha da güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyorum."