BENİM HAYALLERİM VAR!..

BENİM HAYALLERİM VAR!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Uçak yapmak hayalimdi. Genç yaşlardan itibaren havacılığa merakım vardı. Biraz da babamdan kaynaklanıyor. Mühendis bir aileyiz diyebiliriz. Ufak yaşlardan itibaren babam beni pilotluk kursuna götürdü. Bir defa ayağınız yerden kesildiği an kopamıyorsunuz. Uçak yapmak pilot olmak hayalimdi.  Baykar eski bir müessese, babamın 1985’de kurduğu bir müessese. Biz ufak yaşlardan çalışıyoruz. Hassas makine parçaları üretmek üzere kurulmuş ilk olarak. İHA ve SİHA'ya girmesi benim uçak yapma tutkumla birlikte girdi. İHA’lar 2000’lerin başında yeni yeni konuşuluyor. Baykar’ın aslında bir sanayi birikimi var o dönemde. Babam ilham kaynağıdır.”

Bu cümleler, son yıllarda tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği milli savunma sanayinin mimarı Selçuk Bayraktar’a ait. Başarılarından ziyade Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olmasıyla gündeme gelen Selçuk Bayraktar bizim neslin yüz akı ve guru kaynağı.

Hayalleri bugün tek tek hayata geçiyor ve ülkemiz birçok alanda adından söz ettiriyor.

Türkiye’nin herhangi bir alanda yaptığı sıçrama ve başarı ne yazık ki ezelden beri hep birilerini rahatsız edegelmiştir.

Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Devrim otomobilleri, ağır sanayi hamlesi, fabrika yapan fabrika projesi hep rahatsız etti birilerini. Milli ve yerli sanayi fikri bile ürküttü bazı mahfilleri.

Bu sebeple merhum Necmettin Erbakan’a yapılmayan kalmadı bu memlekette. Oysa dediği, savunduğu ve saldırılardan fırsat bulup kısmen de hayata geçildiği gerçek şuydu. “bu milletin yeter ki hammadde kaynağı ve beyin gücü var. Bu güçler inançla, ülkenin kalkınmasını kendi öz kaynaklarımızla kalkınacağız. Sadece şeftali üretmek yetmez, savaşta üzerinize atılan bir füzenin havada iken rotasını değiştirip anı füzeyi düşman mevzilerine geri gönderecek teknolojiyi üretmek gibi bir hedef ve hayaliniz yoksa siz de yoksunuz demektir”

Merhum Erbakan’ın hayalleri şimdilerde tek tek hayata geçiyor ya…

İHA ve SİHA’lar ile milli savunma sanayinin ilk adımları atılıyor ya…

Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendisleri ile 1 ay gibi bir sürede seri üretimine geçilen yerli solunum cihazını tüm dünya konuşuyor ya…

Bu durumlar yaşanır ve hayaller gerçek olur da bizim yeminli millet düşmanları ve onun gönüllü sözcüleri boş durur mu?

Durmadı elbet.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bizlere bu gururu yaşatan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ı hedefine koydu ve başladı iftiralarına.

 Önce İBB’den, Selçuk Bayraktar’ın başkanı olduğu T3 vakfına 41 trilyonluk nakit kaynak aktarıldığı ileri sürüldü.. Bu tutmayınca klasik CHP formatı gereği çark edildi ve "Mahkemedeki savunmanız nakit bağış almadığınız yönünde. Bizim zaten nakit para ya da bağış iddiamız yok; T3'e 41 trilyon liralık destek verildiğini söylüyoruz.” Dendi.

Bayraktar da bu durum karşısında haklı olarak İBB bakanına “çık durumu sen anlat yoksa anlaşmayı feshederim dedi. İmamoğlu da konuşamayınca dün itibarıyla gençlerin üstün teknolojinin imkânlarıyla tanışması, kaynaşması ve bilimsel hayaller kurup bunu hayata geçirmesi projeleri İBB’siz yürüyecek bir zemine kaldırıldı.

Tekerleğin tümsekte kalmayacağı ve büyük bir ihtimalle de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul’daki ilçe belediyeleriyle yürüyecek bu soylu projenin ülke semalarında oluşturacağı olumlu yansımasını çok yakında daha bir hissedeceğiz.

Ülkenin bayraktar gibi hayalleri olan idealist çocuklara, gençlere ve vatanseverlere ihtiyacı var.

Bakın başka neler söylüyor milli gururumuz Selçuk Bayraktar: "Biz hayatımızı koymuşuz, vakfetmişiz adeta İHA SİHA için. Benim 4 senem güneydoğuda geçti, 40 metrekare bir odada 10 sene yaşadım. En son damat olduktan sonra Zeytin Dalı Harekâtı'nda hangarda 4 ay yattım. Kabinde, konteynırda uçağın başından 100 metre uzaklaşmadım. Ondan sonra siz tutuyorsunuz diyorsunuz ki sen şöyle yaptın böyle yaptın. Ya ben para verdim, emek verdim. Paranın da kıymeti yok ki. Ruhunu koymuşsun bu işe, bu çocuklar da koymuş. Sen tutuyorsun, oturduğun yerden kirli siyasetine alet etmeye kalkıyorsun.”

Birilerinin hayal ve hedeflerine bakarak onun konumunu ve misyonunu da kestirebilirsiniz. Allah aşkına CHP’nin böyle bir hayal kurması bile muhayyel midir sizce. Bizce;  asla, kat’a zinhar…