BELEDİYEYE TAM NOT

Elazığ Belediyesi tarafından tamamlanan ve çalışmaları devam eden projeleri yakından takip etmek amacıyla şehrimize gelen milletvekili danışmanları ile idareci ve bürokratlar ilimizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

BELEDİYEYE TAM NOT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gezilerine şehrin trafik yoğunluğunu büyük oranda gidererek ulaşımda rahatlık sağlayacak olan Orduevi Katlı Kavşak projesi inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek başlayan heyet daha sonra Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanında incelemelerde bulundu.

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİM TESİSİ VE HAYVAN HASTANESİ HAYRAN BIRAKTI

İnceleme gezilerine çevreci bir anlayış doğrultusuyla hayata geçirilen Çöpten Enerji Üretim Tesisi projesini gezerek devam eden konuklar, tesisin 10 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşıladığını öğrenince büyük bir  hayranlık yaşadı. Çöplerin havaya ve toprağa zarar vermeyerek enerjiye dönüştürüldüğünü öğrenen misafirler, Başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere tüm belediye çalışanlarına emekleri ve düşünceleri için teşekkür etti.

Konuklar daha sonra en iyi sağlık projeleri alanında birincilik ödülüne layık görülen Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevini ziyaret ederek incelemelerini sürdürdü. Ameliyathaneden barınakların temizliğine kadar hastanedeki her detayı titizlikle inceleyen misafirler, bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sadece Elazığ'ın değil bölgenin de önemli bir ihtiyacının karşılandığını söylediler.

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN BULVARI'NDA İNCELEMELER

Daha sonra şehri kuzeyden kuşatan ve şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayan şehirlerarası yol kalitesindeki Kuzey İmar Yolunu (Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı) inceleyen heyet yapılan çalışmalarla birlikte Elazığ'ın geçmiş yıllara oranla büyük bir aşama kaydettiğini belirttiler.

 

HARPUT'UN TANITIMINA KATKI

Dört bin yıllık kadim bir geçmişi bünyesinde barındıran ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Harput'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen konuklar böylesi bir zenginliğin UNESCO dünya mirasında yer almayı sonuna kadar hak ettiğini savundular.

İncelemelerini Harput'ta yer alan ve kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sunmak ve yöresel el sanatlarımızın zenginliklerini tanıtmak amacıyla çalışmalarını sergilediği El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı gezerek sürdüren konuklar, daha sonra Ahşap Oymacılığı Kursu’nu ziyaret ettiler. Yapılan çalışmaları büyük bir beğeni ile inceleyen misafirler bayanların ürettiği çalışmaları hayranlıkla incelediler.

KONUKLARDAN ÇALIŞMALARA TAM NOT

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra alt ve üst yapı çalışmalarını da yerinde inceleyen konuklar Elazığ'a hayranlıklarını gizleyemedi.

Özellikle Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte hızla yükselişe geçen yaşam kalitesinin çevre illere oranla büyük bir ilerleme kat ettiğini belirten konuklar yapılan çalışmaların sadece Elazığ'a değil ülke ekonomisine de katkı sağladığını belirttiler.

Ziyarette konuşan 54. hükümet döneminde meclis danışmanlığı görevi yapmış Ahmet Duman, Elazığ'ı ve Elazığlıları ilk defa tanıma fırsatı bulduğunu belirterek gezi süresince emek veren herkese teşekkür etti.

54.Hükümet döneminde devlet bakanlığı özel Kalem müdürlüğü görevinde bulunan Orhan Temel ise Elazığ insanının çok misafirperver ve sıcakkanlı insanlar olduğunu belirterek Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın şehre farklı ve faydalı hizmetler kazandırdığını söyledi.

54.Hükümet döneminin Devlet Eski Bakanlarından Ahmet Cemil Tunç'un danışmanlığını yapan Yılmaz Özbek, Elazığ'ın sadece alt yapı çalışmalarıyla değil sosyal ve kültürel alanlarda da ilerleme kaydettiğini belirtti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can ise Başkan Yanılmaz'ı çok eskiden beri tanıdığını ve kendisinin memlekete her daim  faydalı hizmetlerde bulunduğunu kaydetti.

Son olarak söz alan ve Ak Parti, Saadet ve Refah Partisi Seçim İşleri Uzmanı Kamil Tabak, Elazığ'da asli görevlerin yanında farklı alanlarda da hizmetlerin layıkıyla yapıldığını ve özellikle hayvan hastanesinin önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ: "BÜTÇEMİZİN ÖNEMLİ BİR KISMINI YATIRIMLARA KULLANIYORUZ"

Göreve geldikleri günden itibaren belediyecilik hizmetlerine farklı bir boyut kazandırdıklarını belirten Başkan Yanılmaz, kendilerine ayrılan bütçenin önemli bir kısmını yatırımlar için kullandıklarını söyledi.

Özellikle belediyenin vatandaşa olan borcunun çok hızlı bir şekilde ödendiğini söyleyen Başkan Yanılmaz, hem vatandaşların hem de belediyede  çalışan personelin huzurlu olmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

"Tasarruf bizler için çok önemli" diyen Başkan Yanılmaz,  "yaptığımız hizmetlerin  faydalı olmasının yanında ekonomik olmasını da ayrıca önemsiyoruz" dedi.