BELEDİYELER ELAZIĞ'DA BULUŞACAK

Erkan BAY/ Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni başkanı seçmek üzere toplanan Türkiye Belediyeler Birliği'ne başkan olarak Tahir Akyürek seçildi.

BELEDİYELER ELAZIĞ'DA BULUŞACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sonucu Kasım ayında Elazığ’da yapılacak.

 

MÜCAHİT YANILMAZ TOPLANTIYA KATILDI

 

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına getirilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Başkanlığındaki encümen toplantısına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da katıldı.

 

Düzenlenen toplantı da Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sonucu Türkiye Belediyeler Birliği toplantısının Kasım ayında Elazığ’da yapılması kararı alındı.

 

ANKARA VE İSTANBUL DIŞINDA İLK DEFA ELAZIĞ'DA YAPILACAK

 

Konu ile ilgili Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’Türkiye Belediye Birliği başkanlığına seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in başkanlığında yapmış olduğumuz encümen toplantısında Kasım ayındaki toplantının Elazığ’da yapılmasını gündeme getirdim.Bu nedenle Kasım ayındaki toplantının Elazığ’da yapılması kararı alındı.Bu karar bizim çok önemli.Çünkü  Türkiye'de ilk defa Ankara ve İstanbul dışında Elazığ'da yapılacak.

 

BAKAN ÖZHASEKİ KATILDI

 

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yeni başkan olarak seçildiği toplantıya  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

 

EVİ YIKILAN VATANDAŞIN EVİNİ YAPMAK BİZİM BORCUMUZDUR

 

Toplantıda belediye başkanlarının, belediye hizmetlerinde yapmış  olduğu proje, kentsel dönüşüm ve faaliyetlerine de değinen Özhaseki, ardından  Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü tarafından patlayıcı döşenerek hasar gören  vatandaşların evlerinin yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Özhaseki, devletin yaraları sardığına işaret ederek "Vatandaşın evi  yıkıldıysa o evleri vermek bizim borcumuzdur. 25 bin ev yapılıyor bir kısım  evleri teslim ettik, bir kısım evler 1-2 ay sonra teslim ediliyor. En geç 5-6 ay  sonra evler orada teslim edilmiş olacak." dedi.

 

 

PARKLARDA KİMSE ÇALIŞMAYACAK AMA  SİZ 130 KİŞİYE MAAŞ ÖDEYECEKSİNİZ

 

Kayyumların atanmasından önce belediyelerde istihdam edilen personelin  yüksek maaşlarla çalıştırıldığını ve terör örgütü PKK'ya para ve malzeme  yardımında bulunduklarını hatırlatan Özhaseki, "Parklarda kimse çalışmayacak ama  siz 130 kişiye maaş ödeyeceksiniz, o maaşları daha ellerine vermeden de alıp dağa  göndereceksiniz. Belediyelerin depoları lojistik üs olarak kullanılacak. Araçları  teröristlerin emrine girecek. Ne yapalım bunları seyir mi edelim?" dedi.

 

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ

 

Özhaseki, Türkiye'de toprakların yüzde 66'sının 1. derece ve 2. derece  deprem kuşağında, nüfusun da yüzde 71'inin deprem bölgelerinde yaşadığını  belirterek, deprem gerçeğini bilerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.