Belediye başkanlarına ve adaylara önemli çağrı

Elazığ'da 'Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları' Paneli düzenlenecek.

Belediye başkanlarına ve adaylara önemli çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, önemli bir panele ev sahipliği yapacak. “Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları” adlı panelin moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer yapacak. 10 Ekim 2023 Salı günü Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirilecek olan panel saat 09.30'da başlayacak.

Düzenlenecek panele ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Taha YÜCEL, ASELSAN Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman AKYOL, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara İl Başkanı Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Uzmanı Burcu GÜNDOĞDU, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin T. GENÇOĞLU katılım sağlayarak önemli bir bilgi aktarımında bulunacaklar.

PROF. DR. ÖZER: “DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İL ÖNCELİĞİMİZ”

Düzenlenecek panel ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer: “Fırat TEKNOKENT’te bulunan Nar Veri Yazılım Şirketi’nin sahibiyim. Nar Veri, hakikaten Elazığ’ın gururu olan firmalardan biri. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve TÜBİTAK’ın yazılımlarını biz Elazığ’dan yazıp gönderiyoruz. 4-5 yıldır hepsi bizim abonemiz. Yazılım sektörüyle çok iç içe olunca ASELSAN, HAVELSAN, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisi, bunlar hep iş çevremiz ve arkadaşlarımız oldu. Mahalli idareler seçimi yaklaşınca, bu bölgeler depremden etkilendiği için biz Elazığ’da bir “akıllı kentler paneli” yapmak istedik, teklifte bulunduk. Onlar da severek geleceklerini söylediler. Biz her ne kadar bunu Elazığ’da yapsak da asıl hedefimiz depremden etkilenen 11 il. Ekibimiz Malatya’dan da Belediye Başkanlarımızı panelimize davet ediyor.” şeklinde konuştu.

ÖZER: “BELEDİYE BAŞKANLARINI VE ADAYLARI DA BEKLİYORUZ”

Panelin hedef kitlesinin yerel yöneticiler olduğunu belirten Prof. Dr. Bedri Özer: “Bizim paneldeki hedef kitlemiz Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediyelerin Bilgi İşlem Çalışanları ve Sorumluları. Sadece Başkanları değil Başkan adayı olmayı düşünenleri de davet edeceğiz. Çünkü hasbel kader Belediye başkanları değişebilir onların da gelip bunları öğrenmesini istiyoruz. En azından akıllı belediye ve akıllı sinyalizasyonu öğrenmiş olurlar.” dedi.

“PANEL KATILIMCILARA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Panelde katılımcılara akıllı şehir uygulamaları konusunda uygulamalı örneklerde gösterileceğini belirten Prof. Dr. Özer, açıklamasının devamında: “Panele katılan bütün kurumlar yaptıkları işleri ve maliyetlerini anlatacaklar. Uygulamalarını gösterecekler. Ben panel sonunda bir tartışma açacağım. Bu akıllı şehirlerin Belediye eliyle değil de Hükümet eliyle yapılması gerekiyor. Her şehirde farklı akıllı şehir uygulaması olur. Yazılımları farklıdır. Yazılımın konuşması gereken çağdayız, dünyamız bu yönde gidiyor. Buradaki yazılımla Sivrice’deki yazılımın aynı olması gerekiyor. Bunun da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla yapılması lazım. Ben bunu önereceğim, konukların fikirlerini merak ediyorum.” İfadelerine yer verdi.