BEKLENEN OLDU

Beklenen oldu ve 1 Kasım seçimlerinin tartışmasız başarılı ve gayretli İl Başkanı olan İnşaat Mühendisi Ramazan Gürgöze yeniden Ak Parti Elazığ İl Başkanı olarak atandı

BEKLENEN OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beklenen oldu ve 1 Kasım seçimlerinin tartışmasız başarılı ve gayretli İl Başkanı olan İnşaat Mühendisi Ramazan Gürgöze yeniden Ak Parti Elazığ İl Başkanı olarak atandı.

Ramazan Gürgöze’nin hangi isim olursa olsun, hangi yönetim olursa olsun onlarla bir hedefe kilitlenip heyecan ve azim ile çalışarak başarılı olacak bir yönetici olduğunu biliyoruz. Kaldı ki 1 Kasım seçimlerinde teşkilat disiplini bir nebze zedelenmiş, heyecanını yitirmiş bir teşkilatla, tamamı olmasa bile önemli sayıdaki ismi harekete geçirerek başarı destanları yazmayı başarmıştı.

Parti Genel Merkezi’nin uzun bir süreden beri görevde olan yönetimin yenilenmesi kararını da parti tabanı olumlu buldu. İşin doğrusu yönetimde bulunan bazı ağabeylerimiz de bu kararın yerindeliğini ifade ettiler.

Başkan Gürgöze’nin yeniden teşkilatı kurma göreviyle görevlendirilmesi Ak Parti’nin Elazığ’daki geleceği açısından önemli. Çünkü Ramazan Gürgöze başkanla teşkilata bir disiplin, bir düzen ve planlı-programlı ve sonuç odaklı çalışma metodu gelmişti. Dahası kendini her dönem akıl hocası mesabesinde göreve ve fakat aslında bir vesayetin oyuncağı olan güç, klik ve sesleri de yerli yerinde oturmalarını ve varsa bir katkıları onu sunmalarının en doğru yol olduğunu göstermesiyle de takdir topladı.

Ramazan Başkan ile şehrimize gelen bir şey daha vardı ki bu aslında siyasi tarihimizde bir devrimdi. Geçmişin darmadağın teşkilat ve milletvekili profiline inat bu dönemde bir birlik, söylemde bir yeknesaklık, hedefte paydaşlık ve özgüven oluşmasına sebep oldu. Milletvekillerimiz en küçük bir bilgi ve hizmeti bile geçmişteki trajikomik uygulamalarının tersine ekiple paylaşıyor, il başkanı bilgilendiriliyor ve yapılması gerekenler de yine ortak kararla ortaya konuyor.

Başkan Gürgöze’nin yeni dönemde de bu usulün devam edilmesi yönündeki kararlılığını biliyoruz. Sayın milletvekillerimiz de bu konuda hassasiyetlerini ortaya koyuyorlar. Hatta bir vekilimiz bu konudaki kuralı bozan milletvekili için “kendisi kaybeder” ifadesi de parti tabanının yüreğine su serpmişti.

Başkan Gürgöze’nin ikinci döneminin daha güçlü, daha etkin ve yetkin olacağına inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Başkan Gürgöze’nin ısrar ettiği ve olması yönünde kararlı olduğu her şey şehir için, şehir halkımız için ve Ak Parti’nin misyonu için olacaktır. Hatır-gönlün, zorlama tekliflerin, hele hele dayatma ve baskılamalara boyun eğecek bir yönetici değildir.

Ak Parti’nin belki de son yıllarda şehir için büyük bir şans diyebileceğimiz Gürgöze’nin listesinin de kendisi gibi ilkesel düşünen, kendi çıkarını, şehrin ve ülkenin çıkarına feda etmesini bilen, Recep Tayip Erdoğan’ın haydigererine ve medeniyet tasavvuruna yürekten inanmış ve bunu özümsemiş isimlerden oluşmasıdır.