BEBEK DOSTU HASTANELER DEĞERLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Altın Bebek Dostu il unvanı verilen ilimizde Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastanelerin konu edildiği 'İl Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.

BEBEK DOSTU HASTANELER DEĞERLENDİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Sağlık Müdürlüğü  konferans salonunda düzenlenen toplantıya Hizmet Başkanları, özel ve kamuya ait sağlık tesisi yöneticileri, Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme ekibi üyeleri, idareciler, birim sorumlusu hekim ve ilgili çalışanlar  katıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan değerlendirme toplantısında; anne sütünün teşviki, bebek dostu sağlık kuruluşları ve saha değerlendirmeleri konusunda sunum yapıldı.

Toplantıda yeni doğan tüm bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar devam ettirilmesi gibi Sağlık Bakanlığı’nın temel politikalarına vurgu yapılarak, anne sütünün önemi hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Toplantı sonunda Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme ekibinin 15-19 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimizdeki özel ve kamuya ait hastanelere yönelik gerçekleştirdiği denetim ve değerlendirme sonuçlarına göre Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastane kriterlerinde tam tam not alan hastane yöneticileri ve ilgili sağlık personeline teşekkür edilerek, plaket takdim edildi.