BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM

BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Erkan BAY/Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, 24 Ocak depreminin ardından yaşanan gelişmeleri Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirdi.

 

KONUTLARIN, KERPİÇ EVİ OLAN VATANDAŞLARA VERİLMESİNİ TALEP ETTİK

Ahmet Gül yaptığı açıklamada,“Bizim mahalle olarak sıkıntılı olduğumuz konuları, valimize ilettik. Belediye Başkanımıza ve milletvekilimiz Tolga Ağar’a da söyledik. Orda yapılan konutların,kerpiç evi olan vatandaşlara verilmesini talep ettik. Onlar da olumlu baktı. Bakan bey Elazığ’a geldiği zaman tekrar bir durum değerlendirmesi yapılacak. Onun dışında yeni imar da yerinde yapılmayan mahalleler vardı. Onunla ilgili belediye de imar ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı.İnsanlar biraz daha rahatladı.”diye ifade etti.

VATANDAŞLARIN KAFASINDAKİ SORU, EVİN FİYATLARI NE OLACAK?

Başkan Gül,“Çoğu yer bitişik 6’dan bitişik 8’e çıktı. Bitişik 10’a çıktı.İnsanların yerinde yapması daha kolay oldu.Onun dışında vatandaşların kafasındaki soru,evin fiyatları ne olacak? Bu yapılan konutların fiyatları ne kadar olacak? Onlar da büyük ihtimalle Cumhurbaşkanımızı bekliyorlar. Cumhurbaşkanının fiyatlar da indirim olması yönünde açıklama yapması bekleniyor. Vatandaşlarımızın barınması ile ilgili sıkıntılar yavaş yavaş giderilmeye çalışılıyor. Bizim eleştirilerimiz  vardı, dikkate alındı.Ama her şey Cumhurbaşkanımız geldikten sonra belli olacak.”dedi.

 

MUHTARLAR BİREYSEL OLARAK KÜFÜR YEDİLER,HAKARET YEDİLER AMA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR

Deprem sürecinin oldukça sıkıntılı geçtiğini ifade eden Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül,“Deprem sürecinde en büyük sıkıntıyı muhtarlar yaşadı.Bireysel olarak küfür yediler,hakaret yediler ama gece gündüz çalıştılar. Fakat bir baktık ki devlet memurlarına 6 ay 692 ek ücret verdiler.Ama muhtarlar faydalanamadı.Bu konu ciddi bir eksiklikti.Halbu ki yükü taşıyan muhtarlarımızdı. Süreçte Belediye Başkanımız muhtarlar ile iç içe.Devamlı irtibat halindeydik. Kendi elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı.Özellikle depremin ilk gününden itibaren süreç muhtarların üzerine yıkılmıştı.Muhatap bulamıyorduk.Şimdi ise biraz düzeldi.İstediğimiz yerlere ulaşabiliyoruz.”dedi.

AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMI GECİKTİ

Ahmet Gül,“Benim mahallemde de ağır hasarlı binalarımız var.Şuan Özel İdare bir bölümünü yıkıyor.Diğer bölümleri de belediye yıkıyor. Özel idarenin ihalesi bitti,yıkımlara başladı.Fakat yeterli değil. Belediye de ihale yaptı.Müteahhitlere yer teslimi bekleniyor.Yıkımlar gecikti. Deprem yine yaşıyoruz. Allah göstermesin ağır hasarlı binalar çökebilir. En kısa zaman da yıkılması gerekiyor.Depreme hazırlıklı olmak için yeni evler yapıyoruz.Eski evleri ise olduğu gibi bırakıyoruz. Kerpiç evleri ve metruk evleri bırakıyoruz.Bu evlerin de yıkılması gerekiyor.Sonuçta birileri o eski evlerde yaşayacak.Yerinde yapılması taraftarıyız.”dedi.

ŞU ANA KADAR İLİMİZE GELENE SEKİZ KÖŞE ŞAPKAMIZI GİYDİRDİK, İŞ YAPIP YAPMADIĞINA BAKMADIK

Gül,“Milletvekillerimizin bu konu ile ilgili ciddi bir çalışma yapması ve sesimizi Ankara’ya duyurması gerekiyor.Geçenlerde Tolga Bey mahallemize geldi. Taleplerimizi ilettik.Yeni valimiz inşallah enerjisini kaybetmez.Valimiz de vatandaştan yana tavır alıyor.Şu ana kadar ilimize gelene sekiz köşe şapkamızı giydirdik,ondan sonra gakko vali dedik. İş yaptı ya da yapmadı diye bakmadık. Elazığ olarak bazı şeyleri değiştirmemiz lazım.İş yapana  kıymet vermemiz gerekiyor. Belli bir kesimi memnun eden ve zenginlerin sofrasına gidene değil, çalışana kıymet vermek gerekiyor.”dedi.