Bazı kulüplerden tepki var!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun alt liglere devam etmeme kararı genel itibariyle memnuniyet oluştururken, bazı takımlar ise karara tepkili

Bazı kulüplerden tepki var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TFF 2.,3. ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonun geri kalan bölümünü oynatmama kararı aldı. Bu karar %95 oranında memnuniyetle karşılanırken, özellikle play-off potasındaki takımlar karara tepkili.

DÜZCESPOR: “HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, TFF’nin 2 ve 3. lig maçlarının oynanmamasına yönelik kararla ilgili olarak "TFF bir şehrin hayalleri ile oynamamalı” dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2. ve 3. Lig maçlarının oynanmamasına yönelik kararıyla ilgili açıklamada bulundu. Şahin, Düzcespor’un ülkenin köklü kulüplerinden biri olduğuna işaret ederek, “Ciddi maliyetlerin ortaya çıktığı profesyonel bir lig olan Spor Toto 3. Lig’de bu yıl önemli başarılara imza atan ve Düzce’nin üst lig hayallerine adım adım yaklaşan Düzcespor camiası Türkiye Futbol Federasyonu ve bazı kulüpler tarafından alınan liglerin oynatılmaması kararı karşısında hayal kırıklığına uğramıştır. Tüm sivil toplum kuruluşlarının tam desteğini alan, tüm kesimler tarafından desteklenen Düzcespor Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kapoğlu, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve cefakar taraftarlar başta olmak üzere ilimizin tüm kesimleri yıllardır özlemini çektikleri TFF 2. Lig’e yükselme umutlarını, mesnetsiz, sebepsiz ve gerçeklerden tamamen uzak olan bir kararla yıkmamalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer ilgililerden beklentimiz aldıkları bu kötü karardan bir an önce dönerek liglerin oynatılması ve büyük maddi maliyetlerle bugünlere kadar taşınan takımların kendi kaderlerini kendilerinin belirlemeleridir” ifadelerini kullandı.

KASTAMONUSPOR: “ADALET ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

TFF’nin kararına tepki gösteren Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, GMG Kastamonuspor’a zarar verecek bir kararı onaylamayacaklarını kaydetti. Vidinlioğlu, futbolun masa başında kazanılan bir oyun olmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz günlerde 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’lerinin oynanmaması kararını kamuoyuyla paylaşarak, ‘Liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır’ açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından özellikle sosyal medyadan liglerin olduğu gibi tescil edileceği yönünde sıkça paylaşımlar yapıldı. Çıkan bu paylaşımlar, GMG Kastamonuspor yönetim kurulu başta olmak üzere birçok kulübün ve taraftarın tepkisini neden oldu. Kastamonuspor taraftarı olan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu da, düzenlediği basın toplantısında özellikle sosyal medya üzerinde liglerin aynen tescil edileceğine dair söylentilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘Adalet’ çağrısında bulundu.

SAKARYASPOR. “EMEĞİMİZ ZAYİ OLAMAZ”

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2. ve 3. ligi sonlandırma kararı üzerine Sakaryaspor'un tepkileri devam ediyor.  Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, sosyal medyada yeni bir açıklama yaptı.  Başkan Genç, "Sakaryaspor ağır taştır, altında kalırsınız" ifadelerini kullandı.  Genç'in açıklaması şu şekilde:  TFF’nin vermiş olduğu adaletsiz ve yanlış karar üzerine yönetimimiz, Ankara'daki bürokrat ve siyasilerimiz, STK Başkanlarımız ve spor iş adamlarımız ile kenetlenmiş bulunmaktayız. Girişim ve görüşmelerimiz dörtbir yandan devam etmektedir. Sakaryaspor gibi büyük bir camianın bir yıllık emeğinin zayi olmayacağına inancımız tamdır. Taraftarımızın gönlü rahat olsun. Bunun aksinde lobi faaliyetleri olanlara bu vesile ile tekrar hatırlatmak istiyorum; 'Sakaryaspor ağır taştır, altında kalırsınız!' Saygılarımla...