BAYRAMLAR BİRLİKTE GÜZEL

11 AYIN SULTANI RAMAZANI UĞURLUYORUZ. VATANDAŞLAR BAYRAMLA BİRLİKTE TÜM ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZDE BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK İKLİMİNİN HAKİM OLMASI DİLEKLERİ İLETİYORLAR

BAYRAMLAR BİRLİKTE GÜZEL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayını 2 gün sonra  tutacağımız  oruçlar  ile tamamlıyoruz. Bu yıl 29 gün süren ramazan ayında insanlarımız iftar ve sahurun manevi hazzını yaşadılar.

YARIN AREFE

Ramazan Bayramının arefesi öncesi  halkımız çarşı pazar alışverişini tamamlamanın tatlı telaşını yaşıyor.

Bayram alışverişinin değişmez merkezi olan kapalı çarşı en yoğun ve heyecanlı günlerini yaşıyor.

KADAYIF KUYRUKLARI

Elazığ’ın bayram geleneklerinden en önemlisi ise kadayıf tatlısı. Günler öncesinden kadayıfını alıp fırınlarda pişirenler olduğu gibi taze olsun diye bu işlemlerini son güne bırakanların sayısı da az değil.

MEZARLIK ZİYARETLERİ

Arefe günlerinin en önemli geleneklerinden biri de mezarlık ziyaretleri. Şehrin; Asri, Harput mezarlıkları yanında köy mezarlıklarındaki yoğunluk ve Kur’an sesleri geçmişe saygının önemli bir göstergesi oluyor.

50 BİN MİSAFİR

Ramazan tatilinin 9 gün olması ve okullardaki sınavların sona ermesi dolayısıyla birçok Elazığlı bayramı büyük aileleri ile birlikte geçirmek amacıyla memleketlerine geldiler.  Birçoğu kendi özel araçları ile memleketlerine gelen hemşerilerimiz hem büyüklerini ziyaret edecek hem de bayramın coşkusunu birlikte yaşama fırsatını bulacaklar.

HARPUT’TA BAYRAM NAMAZI

İl dışından memleketi Elazığ’a bayram ziyaretine gelen hemşerilerimizin değişmez geleneklerinden biri de çocukları ile birlikte Harput’ta bayram namazı kılmak. Harput’un manevi havası ile memleket özleminin giderildiği bu özel an, namaz sonrası bayramlaşma ile kitlesel mutluluğa dönüşüyor.

BAYRAM YEMEĞİ VE İÇLİ KÖFTE

Bayramları bayram yapan en önemli özellik ise baba evinde yapılan ve tüm ailenin katılımıyla gerçekleştirilen bayram kahvaltıları. Ve kahvaltının baş yemeği içli köfte...

İçli köfte yanında yaprak sarması, lahana sarması, sırın, sıcak börek ve çay ile bir sofra etrafında buluşan  ailede en mutlu olanlar ise yaşlılar ve çocuklar oluyor.

AMAN DİKKAT!..

Tatilin uzun olması sebebiyle yollarda çok sayıda araç olacağına dikkat çeken yetkililer sürücülerin dikkatli olduğu kadar sabırlı olmasını tavsiye ediyorlar.

YÖNETİCİLER HALKLA BAYRAMLAŞACAK

Ramazan bayramında halkla bayramlaşma törenleri de devlet-millet kaynaşmasının en güzel örnekleri olmaya devam ediyor. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ milletvekilleri, bürokratlar ile STK başkanları halkımızla özel bayramlaşma töreninde bir araya gelecekler.

SORUNLARI GÖRÜŞME FIRSATI

Bayram süresince birbiriyle görüşme fırsatı yakalayacak il protokolü ile siyasilerimiz şehrin sorunlarını da görüşme fırsatını bulacaklar.

Son günlerde gündemdeki yerini koruyan Maden’in taşınması, Harput’un turizm potansiyelinin geliştirilmesi, Hazar Gölünün ve çevresinin yeni sezona hazır hale getirilmesi, Fuar alanı, eski hastane binalarının akıbeti ve Elazığsporun geleceği gibi konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

İYİ BAYRAMLAR ELAZIĞ

Dostluk, dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşanıldığı bu özel günlerde bizler de Hakimiyet ailesi olarak tüm hemşerilerimizin bayramlarını en içten dileklerimizle kutluyoruz. İyi bayramlar Elazığ...