Bayraktar: 'Ligler tescil edilmeli'

Bayraktar: 'Ligler tescil edilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Hentbol Kadınlar 1 Lig takımlarından Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü İsmail Bayraktar, yeni tip Koronovirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kırk beş gündür hiçbir sportif faaliyete katılamadıklarını işaret ederek, Sporcularımız uzun süredir antrenman yapmadılar. Bu kadar uzun bir süreden sonra tekrardan antrenmanlara ve müsabakalara başlamaları hem kendi takımın açısından hem de diğer takımlar açısından çok tehlikeli olacağını düşündüğünü ifade etti. Özelikle bu durumun bizim takımımız açısından daha çok önem taşıdığını düşünüyorum. Lakin 24 Ocakta yaşadığımız o büyük deprem felaketi ve arkasından verdiğimiz üç haftalık aradan sonra takımı hem psikolojik hem de performans olarak toplamak gerçekten çok zor olmuştu. Şimdi de bu Koronovirüs salgından sonra 45 gün daha ara verdik. Bu aranın daha ne kadar süreceği de belli değil. 

Aslında lige genel bir bakış yaptığımızda, ligin böyle tescil edilmesi bizim açımızdan avantajlı olmadığını görmekteyiz. Çünkü ligin ikinci devresinde oynadığımız yedi müsabakanın altısından galibiyet bir müsabakadan da beraberlik aldık. Oynamadığımız maçları da kazanmamız durumunda ligi ilk üç içinde bitireceğimiz kesin gibi görünüyor. Ama bizim için her şeyin başında Sporcularımız Sağlığı geliyor. Tabi ligin tescil olup olmayacağı yada nasıl Tescil edileceği bizim alacağımız bir karar değil. Ancak şöyle bir hesap yaparsak Haziran ortalarında hayat normale dönse bile, takımların üst düzey bir müsabakaya hazır olmaları için en az 4- 5 hafta hazırlık yapması gerekir.  Maçların başlaması, sona ermesi Ağustos ayını bulur diye düşünüyorum. Hazırlık döneminin kısa tutulması sakatlıklara davet açacaktır.

Bırakın sporcuları herkes için artık bu salgın Psikolojik bir vaka haline gelmiştir. Onun için sporcularımız hem Psikolojik hem de Fizyolojik olarak hazır hale gelmeleri çok zor olacaktır. Bundan dolayı en kısa sürede ligler hakkında karar verilmeli ve liglerin tescil edildiğini açıklanmalıdır. Diye konuştu.