BASKİL İLÇESİNDE KAYISI HASADI SÜRÜYOR

Erkan BAY/ Özel Haber: Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde yaklaşık 100 bin dekar alanda yetişen kayısının hasadı başladı.

BASKİL İLÇESİNDE KAYISI HASADI SÜRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

60 ile 70 bin ton arasında kayısı üretimi yapılan ve çiftçinin önemli bir geçim kaynağı olan kayısı için yorucu hasat dönemi sürüyor.

Başta ilçede yaşayan vatandaşlar olmak üzere çevre iller dahil bir çok kişiye ekonomik kazanç sağlayan Baskil Kayısısı, kalitesi nedeniyle  hem ülke içinde hem de ihracatta önemli bir yer alıyor.

Elazığ'daki  kayısının yüzde 95'i  20 bin nüfuslu Baskil ilçelerindeki bahçelere oluyor. İlçede 100 bin dekar alanda ve 1 milyona yakın ağaçta üretilen Baskil Kayısısı'nda hasat mevsim şartları nedeniyle birkaç gün geç başladı.

İlçenin ekonomisinde önemli rol oynayan kayısı üreticilerinin hasatıyla beraber çevre illerden de mevsimlik işçiler geldi. Sabah saat 6 gibi mesaiye başlayan işçiler gün boyunca kayısı toplama, taşıma, serme  ve çekirdek çıkarma işlemiyle güneş'in altında akşama kadar emek veriyor.