Baskil'de bağımlılığa karşı mücadele konferansı

Baskil'de bağımlılığa karşı mücadele konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baskil İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenip Baskil Gençlik Spor Kulübü Derneği ile spor kardeşliği ile her türlü bağımlılığa HAYIR projesinin tanıtımını Baskil Osman Benzeş Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ergen, Muaythai kulübü antrenörü Selahattin Omaç ve vatandaşlar katıldı.

Programının açılış konuşmasını yapan Selahattin Omaç, madde bağımlılığının zararları hakkında bilgilendirme yaptı.

Bağımlılığa karşı ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Gençlerin alkol ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulması için ciddi mücadele veriyoruz. Belediye olarak biz mücadeleden hiç vazgeçmedik, arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Ailenin önemine vurgu yapan Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat ise, “Bana göre aileyi ayakta tutan kadınlarımızdır. Bağımlılıkla mücadeleyle Baskil’in ne işi var diyebiliriz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun nezaretinde bağımlılıkla ciddi bir mücadele var. Öncelikle biz aile içi eğitimimizi kaybettik. Şimdi çok az kelam ediyoruz aile içinde. Evin direği hanımdır. Hanımların bütün aileyi bir arada tutması lazımdır. Çocuğunuz istediği kadar telefonla ilgilensin siz yine sorun” şeklinde konuştu.