BASKİL'DE 14 BİN DEKAR SUYA KAVUŞACAK

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Konacık Sulama Projesi sayesinde 14 bin dekar arazi suya kavuşacak

BASKİL'DE 14 BİN DEKAR SUYA KAVUŞACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baskil’de kayısı üretimine önemli katkı sağlayacak ve 180 çiftçinin yararlanacağı sulama projesinin ilk aşaması tamamlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, yaptığı açıklamada, kayısı üretiminin Baskil ve Elazığ ekonomisi açısından çok önemli olduğunu belirterek, sulama projesinin tamamlanmasıyla kayısı üretimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Projenin birinci etabında saniyede 150 litre su pompalama kapasiteli 2 pompa, elektrik hattı, otomasyon sistemi, 2 bin 49 metre çelik boru, 3 bin 939 metre PE boru kullanıldığını anlatan Sabuncu, "Yapılan sistemle bin 160 ton kapasiteli su havuzuna Fırat nehrinden alınan su pompalanmaya başlamıştır. İşin bu yılki ikinci aşamasında sulamaya açılacak 4 bin 285 dekar alanın dağıtım kanalları işi ihale edilerek kısa sürede bitirilecektir. Projenin ikinci etabının tamamlanması ile birlikte toplam 14 bin dekar alan sulu tarıma ve dolayısıyla kayısı üretimine açılmış olacaktır." diye konuştu.

Konacık köyü muhtarı Ali Rıza Tekin de 153 üye ile Konacık Köyü Sulama Kooperatifi'ni kurduklarını belirterek, suyun gelmesiyle daha çok alanda kayısı yetiştirileceğini söyledi.(aa)