BAŞKAN YANILMAZ ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çatalçeşme İMKB Ortaokulu öğrencilerinin karne sevincine ortak oldu.

BAŞKAN YANILMAZ ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okullarda birinci dönem yarıyıl tatiline girilirken, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çatalçeşme İMKB Ortaokulu öğrencilerinin karne sevincine ortak olarak onları bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Öğrencilerin yoğun sevgi gösterisi ile karşılaşan Başkan Yanılmaz, ilk olarak Çatalçeşme İMKB Ortaokulu öğretmenleri ile bir araya geldi.

Çatalçeşme Okul Müdürü Nurettin Tunç, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın bu ziyaretinden dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek Başkan Yanılmaz’a teşekkür etti.

 

 

BAŞKAN YANILMAZ: “BAHÇESİ MÜSAİT OLAN BÜTÜN OKULLARA HALI SAHA YAPACAĞIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin tamamlandığını, bu dönemin başta öğretmenler olmak üzere evlatlarımıza, çocuklarımıza ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Yanılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Eğitim ve öğretim dönemi neticede sizin ellerinizde evlatlarımızın şekil bulduğu bir dönemdir. Toplum mühendisliği buradan başlıyor. Sizin sınıflarda öğrettiğiniz bilgiler

ailelerin yaşam tarzlarını etkiliyor o ailenin yaşam tarzı mahallenin yaşam tarzı oluyor. Mahallenin yaşam tarzı şehrin, şehrin yaşam tarzı, ülkenin yaşam tarzı oluyor. Önemli insanlarsınız; değerli, kıymetli insanlarsınız. Çocuklar bugünden şekilleniyor. Hem örf gelenek ve adet noktasında hem de ahlaki değerler noktasında bugünden şekilleniyor. Hem milli ve manevi değerlere bağlılık noktasında şekilleniyor, hem de vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi de bugünden şekilleniyor. Onları da şekillendiren sizlersiniz. 15 Temmuz 2016'da evlatlarımızın, gençlerimizin ve neslimizin vatan millet söz konusu olduğunda neler yapabileceklerini gördük. Bu aynı zamanda okullarda öğretilen milli ve manevi değerlerin dışa yansıma şeklidir. Yarın buna daha çok ihtiyacımız var. Şunu bilelim ki bizim bu topraklarda bulunuşumuzdan rahatsız olanlar var. “İstanbul'da zulüm 1453'te başlanmıştır” diyenler var. Bugün Türkiye'nin hem yurt içinde hem yurt dışında maruz kaldığı saldırıları hepimiz biliyoruz. İşte bunlara karşı göğüs gerecek dik duracak cesur hareket edecek yerine göre Şehit Polis Fethi Sekin gibi canını ortaya koyma cesaretini gösterecek nesli sizler yetiştiriyorsunuz. Ben sizleri tebrik ediyorum. Elazığ'daki okullar üzerinde birçok çalışmamız var. Şimdiye kadar 145’in üzerinde okulda hizmet vermişiz. Yani bir şekilde okuldaki eksikliği gidermişiz, yapılması gereken şeyleri yapmışız. 2018 yılında bir planlamamız var, bahçesi müsait olan bütün okulların bahçesine halı saha yapacağız.”

Başkan Yanılmaz, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini verdi. Yanılmaz, miniklerin ısrarını geri çevirmeyerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.