BAŞKAN YANILMAZ: ''ELAZIĞ, VATAN HAİNLERİNE FIRSAT VERMEDİ''

Erkan BAY/ Elazığ'da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 2. yıl dönümüne binlerce kişi katıldı. 

BAŞKAN YANILMAZ: ''ELAZIĞ, VATAN HAİNLERİNE FIRSAT VERMEDİ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 2. yıl dönümü kapsamında program düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra mehteran takımı sahne aldı.

15 TEMMUZ TARİHİMİZİN ALTIN YAPRAKLARINDA VE SAYFALARINDA YERİNİ ALMIŞTIR

Programda bir konuşma yapan Elazığ Valisi  Çetin Oktay Kaldırım, “15 Temmuz tarihimizin altın yapraklarında ve sayfalarında yerini almıştır. Şanlı necip milletimize çokta yakışmıştır. Bu açıdan aziz milletimize şükranız şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz basit bir hadise değildir. Öylesine geçiştirilecek bir hadise de değildir. Ülkemizin milletimizin tarihinde yerini alacak hatta dünya tarihinde yerini alacak önemli hadiselerden biridir. Bu günü etkinliklerle kutlarken bu ruhun, duygunun ve düşüncenin her daim yaşatılması ve devamının sağlanması gerekir. Bugünü anmak için şehitlerimizin aileleri, gazilerimizle ve onların ailesiyle bir araya geldik.” dedi. 

 

 

ELAZIĞ HİÇBİR ZAMAN VATAN HAİNLERİNE KAPI AÇMADI

Elazığ Belediye  Başkanı Mücahit Yanılmaz ise,yaptığı açıklamada “Yaşamaya devam edeceğiz ve asla unutmayacağız. Elazığ her zaman sevginin, kardeşliğin, vatan sevgisinin yeri olmuştur. Elazığ hiçbir zaman vatan hainlerine kapı açmadı. Vatan hainlerine fırsat vermedi. Elazığ o gün 80 milyonun ayağa kalktığı gibi, top yekun ayağa kalkarak bu meydana geldi.’’diye konuştu.

 

GENÇLERİ TEBRİK EDİYORUM

Başkan Yanılmaz,’’En başta gençleri tebrik ediyorum. Gençliğin bitti denildiği yerde milletinin ve bayrağının yanında oldu. Cumhurbaşkanımız meydanları terk etmeyin diyorsa ben bebeğimi burada uyuturum diyerek eve gitmeyen kadınları tebrik ediyorum. En ön safta bayrağını dalgalandıran sevgili kardeşlerim, Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çok sayıda konuşmacının yer aldığı Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.