Başkan Toprak'tan önemli açıklamalar

Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak, Coşkun Kamaç'ın hazırlayıp sunduğu Maraton programının canlı yayın konuğu oldu

Başkan Toprak'tan önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Kanal Fırat Televizyonu’nun ekran klasiği MARATON programına konuk olan Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak önemli değerlendirmelerde bulundu. Takımın isim değişikliğinin neden yapıldığı, takımın borcu ve yeni sezon hedefleri hakkında Maderatör Coşkun Kamaç’ın sorularına içtenlikle cevap veren Toprak, Elazığ Belediyespor ile Elazığspor’un iki ayrı takım olduğunu ve hiçbir zaman Elazığspor’un alternatifi olmadıklarına vurgu yaptı.

NEDEN ELAZIĞ BELEDİYESPOR FK OLDU?

Elazığ Belediyespor’daki değişimle ilgili bilgiler veren Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “İsim değişikliği yapmamızın sebebi. Her gittiğimiz yerde Elaziz Belediyespor nerenin takımı gibi sorularla karşılaşıyorduk. Elaziz Elazığ’ın eski ismidir. Bir ilçesi, bir mahallesi, bir semti değil. Onun sıkıntısını yaşıyorduk hep. Eski Elazığ Belediyespor’un sıkıntıları olduğu için biz o ismi kullanamadık kuruluşunda. Daha sonra dernekler masası, Türkiye Futbol Federasyonu’yla yaptığımız görüşmeler sonunda önünde arkasında farklı bir isimle yapılabiliyor. Elazığ Belediyespor Futbol Kulübü yaptık. Transfer sezonu açıldı ve sezon hızlılaşıyor. 28 Haziran’a kadar bizim federasyon güvenlik kuruluyla beraber sahamızı belirlemek zorundayız, 1 Eylül’de ligler başlıyor. Bizim ne duracak zamanımız var. Yapılacak ne işimiz varsa biz yapmak zorundayız. Her sene yaptığım gibi bunu da yapacağım. Çünkü takımı kuran benim. Tek sahibi benim. Bizim Elazığ Belediyesi’yle altyapı ortaklığımız var. Tesisini kullanıyoruz, gıda yardımını bize yapıyor. Belediye ile beraber yürümek zorundayız. Ama bunu belediyenin bize destek verecek veyahut bizimle Yeni Elazığspor adı altında veya başka şeyler adı altında hiçbir şekilde bir alakası yok. Tabiki görüşmelerimiz var, bu kulübün başkanıyım ben. Saha sorunumuz var bizim. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Sahamızı federasyona bildirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE DESTEK SAĞLIYOR MU?

Elazığ Belediyesi’nin ne gibi bir destek sağladığı sorusuna Başkan Toprak, “Kanunlar gereği Belediye profesyonel takımlara destek sağlayamaz. Bizim altyapı için bir ortaklığımız var. Bu bütün illerde böyledir. 2014 yılında Mücahit beyle birlikte kurduk. Başkan kimse sorumlu odur. Hiç kimse kolay kolay elini taşın altına koymaz. Federasyondan gelen para geçen sezon 1 Milyon 800 Bin TL civarı. Bu sene 2 Milyon gibi olur. 3. Lig’in geliri bu. 2. Lig’in geliri 4-4.5 Milyon TL civarı. Sezon başından bütün takımlar ne gelir geleceğini bilir. 1. Lig’in 12-13 Milyon TL’dir. 3. Lig profesyonel ligdir. Bu sezon 6-7 tane şehir takımıyla oynadık. Sabit giderler her ligde aynıdır. Federasyondan gelen gelir sabit giderleri karşılar. Çok büyük bir bütçemiz yok bizim. Bizim ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekir. Ben bu kulübü kapatamam. Bugün dahi sigorta borcumuz yok. Piyasaya çok düşük bir borcumuz var. Ben de bir futbolcuyu 300-500 Bin TL’ye alabilirim. Kulübü borca sokabilirim. Bunun sıkıntısını sonra ben yaşayacağım” dedi.

İMAR REVİZYONU’NDAN BELEDİYESPOR PARA ALDI MI?

İmar revizyon döneminden kulübe para aktarılmadığını altını çizen Ahmet Toprak, “Elazığspor o dönem başka kaynaklar üzerinden yönetiliyordu Elazığ Belediyesi’nin üzerinden değil. Biz BAL’dan çıktığımız zaman da Elazığspor’un yerine kuruluyor dediler. Elazığ Belediyesi Elazığspor’u sahiplendikten sonra o zamandan beri Elazığ Belediyespor’a 1 kuruş yardım edilmedi. Verilen minibüs hatları, iş adamlarının desteği vs. bize 1 kuruş destek olmadı. Mücahit beyin bize desteği oldu. Elazığ Belediyesi’nin Elazığspor’u yönettiği dönem bana 1 kuruş yardım yapılmadı. Son sene kısmi yardım aldım. O da çok cüzzi. Hepsi kulüpte kayıtlı. Geri kalanı ben yaptım. Kapatsanız bir türlü, istifa etseniz bir türlü. Bana hep destek verilirle bugüne kadar getirdim takımı. Elazığspor varken Elazığ Belediyespor’u farklı gördüler. Yıllardır Elazığspor’un yaşadığı sıkıntılara hepimiz şahidiz. Bunların sebebi Elazığ Belediyespor ve ben değilim. Ben hiçbir zaman Elazığspor’un altyapısı olamadım ki. Öyle bir destek görmedim. Bu senede dahil 26 tane Elazığlı futbolcu oynatmışım ben. Ben Elazığspor’dan kiraladım ve hepsinin alacaklarını ödedim. Belki o çocuklar bugüne kadar o parayı da almadılar oradan. Hiçbir destek ben görmedim. Bunu spor kamuoyunun bilmesi lazım” diye konuştu.

ELAZIĞ BELEDİYESPOR’UN BORCU NE KADAR?

Coşkun Kamaç’ın “Kamuoyunda Elazığ Belediyespor’un borcu çok merak ediliyor. Bugün itibariyle Elazığ Belediyespor’un ne kadar borcu var?” sorusunu yanıtlayan Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Amatörden BAL Ligi’ne tutun benim harcadığım para 4 milyon 250 bin lira. Bugün piyasada olan borcum futbolcuları da hesapladığımız zaman, biraz vergi borcumuz var, 137 bin lira konaklama masraflarımız var. Onları da hesaplarsak 4 milyon 600 bin lira, 4 milyon 700 bin lirayı bulur. Bu parayı 2016’da, 2017’de, 2018’de ödediğim paralardır bunlar. O dönemden kalan paralardır bunlar. Ben burada çok ciddi bir emek vermişim, çok paralar harcamışım. Benim buradan aldığım parada, verdiğim parada bellidir. Federasyondan aldığım gelirde bellidir. 3 senede bir profesyonel kulübün 3. Ligde harcayacağı para da belli. Yani bugün 2. Lig ile beraber 91 tane kulübümüz var. Elazığ Belediyespor ilk 10’un belki de ilk 5’in içindedir piyasaya borcu olarak. İcrası yok, federasyona veya hiç kimseye borcu yok. Kulüp Başkanı benim. Bunu ister hibe ederim, ister alırım, ister almam. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“KADRO İSKELETİNİ BOZMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün Elazığ’a bir futbol gelip oynuyorsa bize olan güvenlerinden dolayıdır diyen Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak, “Bir futbolcu sağlam paraya bakar. Değeri 200 Bin TL ise biz 120 Bin TL dediğimizde biliyor ki o parayı alıyor. Öyle bir ismimiz var. Böyle bir değerimiz var. İyi bir planlamayla çok iyi top oynayabiliriz. Kadroyu bu sene çok bozmayacağız. Bize gelen futbolcu değerleniyor ne hikmetse. Ogün gibi, Mehmet Ali, Ekrem Sütçü, Gökhan Aydaş gibi. Futbolcu sana 3 yıllık bir imza atmıyor. Biz bazılarını tutamadık. Bu sene iskeleti çok bozmadan devam edeceğiz. Kaleci Ogün’le yeniden konuştuk inşallah dönecek. Cenk Cengiz, Arif Şahin, Burak Kavlak kiralıktı yine oynamak istiyor. Burak Keskin, Nihat Apaydın yine öyle. Birliği beraberliği kurmazsanız olmuyor. O futbolcularımızı koruyacağız. Elazığ’ı sevecek gelen futbolcu” ifadelerini kullandı.

“BİZ PROJE TAKIMI DEĞİLİZ”

Hiç kimse Elazığ Belediyespor’u Elazığspor’a alet atmaya çalışmasın diyerek sitemini dile getiren Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Kimse bizi Elazığspor’a alet etmesin. Benim kulübümü yıpratmasın. Hakikatten yıpranıyoruz biz burada. Biz proje takımı değiliz. Bunu kilidi vurup kapatamıyorum. Çünkü ben emek vermişim. Elim varmıyor. Ama şehir mutlu olacaksa idareciler, yöneticiler, Elazığspor sevdalıları, taraftarı, herkes sevinecekse, herkes mutlu olacaksa onu da yaparım. Ama yazık günah. Bu kadar emek verilmiş. Futboldur. Futbolun oynanması lazım. Futbol gençlerin, çocukların eğlenebileceği, takip edebileceği en güzel spor dalıdır. Taraftarı olan en fazla spor dalıdır. Bunun Elazığ’da oynanması lazım. Ama bugün düştüğümüz durum ortada. Taraftarın, futbol severlerin biraz daha sağ duylu bakması lazım. Aklında sorusu olanın biraz daha araştırması lazım, sorması lazım. Elazığspor’un bugün bu duruma düşmesiyle Elazığ Belediyespor’un uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Aksine en çok zararı gören biziz. Elazığspor, Elazığspor’dur. Onu değiştiremezsiniz. 52-53 yıllık bir takımdır. Biz onun üzerinden konuşamayız dahi. Bugüne kadar ne ben ne de takımdaki diğer arkadaşlar hiç kimse konuşamaz bunu. Bizim haddimize değil ki Elazığspor’u konuşmak. Elazığspor kendi yolunda, Elazığ Belediyespor kendi yolunda. Onun sorunları kendine, bizim sorunumuz kendimize zaten yetiyor, artıyor. Ama burada verilen bir emeğe de saygı duyulması lazım” dedi.

 

ŞAHİN BAŞKANLA KONUŞTU MU?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’yla görüştüklerini ama Elazığspor bu durumdayken bir adım beklemelerinin yanlış olacağını belirten Toprak, “Bizim görüşmelerimiz hep 28 Haziran’a kadar saha bildirmemiz gerektiği oldu. Şahin Başkanımız, Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüz’ün desteği olmasaydı Gençlik Merkezi’nin sahası gerekli şartları taşımıyor. Zemin yıpranmış. Futbolcu sentetikte oynamak istemiyor. Soyunma odaları sıkıntılı. Ciddi bir problemimiz var. İnşallah kısa zamanda sahayı hazır edecekler. Şahin başkanımızın da çalışmaları var. Sporium 23’ün üstüne. Doğukent’e de bir düşünceleri var. Çim saha oluşturmak için. İnşallah 2. devreye hem Elazığspor’un, hem de Belediyespor’un oynayabileceği bir çim saha oluşacak. Biz geçici olarak Gençlik Merkezi’ni bildireceğiz. Tabi ilin milletvekillerinin desteği gerekiyor diğer yerlerin bütçelerinin oluşması için. Elazığspor’un da saha bildirmesi gerekiyor. Elazığspor’la biz aynı statüdeyiz. Sentetikte oynayabilir Elazığspor da” şeklinde konuştu.

ELAZIĞSPOR’DAN FUTBOLCU ALACAKLAR MI?

Elazığspor’da yaratılan havayla altyapıdaki çocuklar da Belediyespor’da oynamak istemiyor diyen Başkan Ahmet Toprak, “Burada bir kamp süreci başlayacak. Biz Elazığ’ın gençlerinin hepsini değerlendireceğiz. As takımda en az 6-7 oyuncuyu barındıracağız. Ayın 5’i 15’i arası taramalar yapacağız. Selçuk başkanla da görüşüyoruz. Onun da sıkıntıları var gerçekten işi zor. Bu önümüzdeki günlerde inşallah bir çözüm bulacaklar. Elazığlı futbolcunun olmasını ben çok istiyorum. Biz aynı yerde doğmuşuz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bu sene Elazığlı futbolculara eğileceğiz” dedi.