BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN 27 MAYIS ANMA MESAJI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 27 Mayıs askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Milletimizin vicdanında derin yaralar açan bu karanlık müdahalenin yıl dönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anıyorum.' dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN 27 MAYIS ANMA MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti: “27 Mayıs askeri darbesi demokrasi tarihimize yazılmış kara bir lekedir. 27 Mayıs, seçilmiş Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanını darağacına götüren sürecin başlangıcıdır. 27 Mayıs askeri darbesinin ardından demokrasi ve kalkınma alanında ülkemize değerli katkılar sağlayan Adnan Menderes büyük bir zulme maruz bırakılmış, ardından da Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile birlikte idam edilerek, demokrasimize kara bir leke yazılmıştır. Haksız ve hukuksuz şekilde Merhum Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına götüren zihniyet milletimizin vicdanında mahkûm olmuşlardır. Menderes ve arkadaşları ise üzerinden geçen 60 yıla rağmen milletimizin gönlünde mümtaz bir yere sahiptirler.

Bu karanlık zihniyet, 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta ve nihayetinde 15 Temmuz’da bugünümüze ve yarınlarımıza ipotek koymaya kalkıştılar.

Ancak milletimizin güçlü iradesi millet nasıl olunur, vatan, millet, bayrak nasıl yaşatılır zihniyetini her defasında güçlü bir şekilde haykırarak, bunlara geçit vermemiştir. Bu zihniyet her kalkışmasının ardından dibe vurmuştur. Ve bu karanlık zihniyet anlamalıdır ki millet iradesine ket vurulamaz. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bir milletin nasıl şaha kalktığını, göğü sarıp sarmalayan salalarla eşi benzeri olmayan bir destanın nasıl yazıldığını tüm dünyaya göstermiştir. Hiçbir zihniyet bu milleti tanklara korkutamaz ve devletimizin büyük hedeflerle yürüdüğü kutlu yolundan saptıramaz. Bu duygu ve düşüncelerle 27 Mayıs 1960 askeri darbesini kınıyor, milletimizin vicdanında derin yaralar açan bu karanlık müdahalenin yıl dönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anıyorum.”