BAŞKAN HEP SAHADA

ÇALIŞMA ALANLARINDA, HALKLA BULUŞMA GÜNLERİNDE, MUHTAR BULUŞMALARINDA,  JEOTERMAL İÇİN ANKARA'DA BELEDİYE PROJELERİNİN TAKİBİNDE, ŞEHRİN DİNAMİKLERİ VE HER DAİM HALKLA BİRLİKTE…

BAŞKAN HEP SAHADA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehri her alanda daha iyi noktaya taşımak ve halkın huzur ve mutluluk içerisinde bir yaşam sürmelerine yönelik çalışmalarını hız kesmeden ve ara vermeden yürütüyor.

Elazığ halkının büyük oranda desteği ile seçilen ve işbaşına geldikten sonra şehrin hemen her problemine el atan Başkan Şerifoğulları, zaman yönetimini en iyi bir şekilde gerçekleştirerek problemlerin çözümü konusunda cesur adımlar atmaya devam ediyor.

TRAFİK RAHATLIYOR

Şehir içi trafik problemini bir numaralı sorun olarak gören Başkan Şerifoğulları, özellikle araç trafiğinin yoğunlaştığı noktalarda gerçekleştirdiği çalışmalarla problemleri sona erdirdi.

Bosna-Hersek ve Doğukent İtfaiye Kavşağı’nda yapılan yeni düzenlemelerinin ardından Zübeyde Hanım Caddesi’nden Fırat üniversitesi Hastanesi ve Yunus Emre Bulvarı’na bağlayan Yahya Kemal Bulvarını, 3+3 olmak üzere 6 şeride çıkarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda DSİ’ye ait çevre duvarları yıkılarak geri çekilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak çalışma ile orta refüj ve aydınlatma direklerinin yeni yol formuna uyarlanması ile birlikte altyapı çalışmaları da tamamlandıktan sonra asfaltı yapılarak hizmete açılacak.

HER MAHALLEDE TOPLANTI

Başkan Şerifoğulları, Gönül Gönüle Elazığ’a hizmet sloganıyla başladığı gönül belediyeciliğini her hafta bir mahallede gerçekleştirdiği mahalle buluşmaları toplantıları ile de taçlandırıyor.

Başkan Şerifoğulları, bugüne kadar şehrin birçok mahallesinde gerçekleştirdiği bu toplantılar ile hem halkıyla buluşuyor hem de sorunları yerinde görerek çözüm için talimatlar veriyor.

MUHTAR BULUŞMALARI

Başkan Şerifoğulları’nın sıklıkla gerçekleştirdiği toplantılardan biri de muhtar buluşmaları. Muhtar Dernekleri ve muhtarların katıldıkları toplantılara mutlaka katılarak muhtarlardan gelen talep ve önerileri dinliyor ve sorunların çözümünü sağlıyor.

ŞEHRİN EKONOMİSİNE KATKI

Şehircilik hizmetleri yanında Elazığ’ın ekonomik ve sosyal alanda kalkınması ve gelişmesi noktasında da projeleri hayata geçiren Başkan Şerifoğulları geçtiğimiz aylarda işletim hakkı Elazığ Belediyesine verilen Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu alanında da birçok ekonomik yatırıma öncülük ve önderlik ediyor.

Sağlık turizmi yanında seracılık alanında da şehrimizin bir merkez olması için sektörün en iyileri ile görüşen ve yatırımların yapılması konusunda önemli görüşmeler yapan başkan Şerifoğulları, Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasının işletim hakkı ile ilgili Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi arasında sözleşme imzaladı.

Elazığ Belediyesi, bu anlaşma ile bünyesinde kurduğu şirketle bu bölgede hem paydaşlar aracılığı ile hem de kendi bünyesinde birçok yatırıma imza atacak. Öncelikle sağlık turizmi için önemli bir merkez olacak olan termal tesisi, yüzme havuzları ve diğer sosyal ünitelerin yapımına başlayacak olan Elazığ Belediyesi, bu bölgede yapıp satışını yapacağı çok sayıda devre mülk ile önemli bir gelir kaynağı elde edecek.

TEMİZLİK ÇOK İYİ

Şehrin her bir cadde sokağının pırıl pırıl olduğu, bazı vatandaşların anlık ve zamansız çöp çıkarmalarına rağmen sürekli devriye gezen nöbetçi ekiplerin anında aldıkları atıklarla şehir çöp bırakma saatleri dışında sürekli tertemiz. Özellikle bayram tatili için ilimize gelen hemşerilerimiz bu uygulamadan oldukça memnun ve kendi yaşadıkları şehirlere oranla Elazığ’ın çok temiz bir il olduğunu ifade ediyorlar.

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAM

Tüm bu çalışmalar yanında Pazar günü başlayacak kurban bayramı için de gerekli tüm önlemler alınmış durumda. Kurban atıkları sebebiyle özellikle bayramda daha fazla ekiple çalışılacak olan Elazığ Belediyesi, mezarlıklardaki çalışmaları da unutmadı.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Bayramda halkımızın bayramlaşmasını huzur içinde yapabilmesi için ücretsiz toplu taşıma hizmeti verilecek olması da vatandaşta memnuniyet oluşturuyor.

Başkan Şerifoğularının da bayram süresince halkla bayramlaşma programı yapacağı, kültürparkta ise  kürsü başı konserleri olmak üzere konser programlarının düzenlenecek olması özellikle tatilin Elazığ’da geçirenler için büyük bir hizmet olacak.