Başkan Gür'den protokol tribünü uyarısı!

Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür yaptığı açıklamada ilimizde oynanacak olan profesyonel futbol maçları için uyarılarda bulundu

Başkan Gür'den protokol tribünü uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Gür, ilimizde oynanacak futbol karşılaşmalarının pandemi kuralları çerçevesinde TFF tarafından seyircisiz olduğunu hatırlatarak, protokol tribünü için de uyarılarda bulundu.

“PROTOKOL TRİBÜNÜNDE SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULDU”

Geçtiğimiz hafta Doğukent Stadyumu’nda oynanan Elazığ Karakoçan FK-Arhavispor mücadelesinde protokol tribününde sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu belirtirken; “Bilindiği gibi ülkemizde Süper Lig olmak üzere TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig ve Misli.com 3. Lig’de 2020-2021 Futbol Sezonu başladı. Ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan pandeminin seyri ile Bilim Kurulu’nun görüşü dikkate alınarak, TFF tarafından sezonun ilk devresinde karşılaşmaların seyircisiz olarak oynanmasına karar verildi. Bu nedenle ilimizde Elazığspor ve Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü’nün müsabakalarına ilk devre seyirci alınmayacak. 20 Eylül 2020 Pazar günü Doğukent Stadı’nda oynanan 3. Lig ilk hafta karşılaşması Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü – Arhavispor mücadelesine de seyirci alınmadı. Karşılaşmaya Ana Protokol Üyeleri - Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve Misafir Takım Üyeleri ile akreditasyonu olan basın mensupları katıldı. Protokol tribününde bu maçta sosyal mesafe kurallarına uyuldu. 2 boş, 1 dolu koltuk şeklinde protokol üyelerine tribün tahsis edildi.” dedi.

“SPOR CAMİASI DA KURALLARA UYMALI VE SAYI KISITLANMALI”

Protokol tribünleri için uyarılarda bulunan Başkan Gür, mecburiyet olmadığı sürece spor camiasından kısıtlı sayıda kişilerin maçlara gelmesi talebinde bulunarak; “Biz Elazığ Amatör Spor Kulüpleri olarak pandemi sürecinde bütün spor camiasının kurallara uymasını istiyoruz. İlimizde oynanan ve Doğukent Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmalara gelecek olan protokol üyelerinin, kulüp yöneticilerinin azami dikkat göstererek gerekli özeni göstermelerini istiyoruz. Ayrıca bu sezon maçları izlemek için protokol tribününe de mecburiyet olmadığı sürece spor camiasından kısıtlı sayıda kişilerin gelmesi taraftarıyız. Olağan üstü bir dönemden geçtiğimiz günlerde buna çok dikkat edilmeli. Geçmiş sezonlarda olduğu gibi karşılaşmaları takip etme adına herkesin bu tribünü doldurmalarına karşıyız. Biraz hassas davranılmalı ve bu sezon mutlak mecburiyet dışında bu tribünlerin doldurulmamasından yanayız.” ifadelerinde bulundu.

“ASGARİ SAYIYA DÜŞÜRÜLMESİ GEREK”

Kulüp yöneticilerinin de kişi sayısı bakımından asgari sayıya düşürülmesi önerisini de sunan Başkan Mustafa Gür; “İlaveten kulüp yöneticilerinin de tribünlerde asgari sayıda yer almasının pandemi açısından önemli olacağını düşünüyoruz. Kulüpler de bu konuda sayı kısıtlamasına gitmelidir.” şeklinde konuştu.

ASKF Başkanı Mustafa Gür son olarak Elazığspor ve Elazığ Karakoçan FK’ya başarılar diliyerek; “Bu kapsamda 2020-2021 Futbol Sezonunun ülkemiz, ilimiz adına hayırlı olmasını temenni ederken, kazasız, belasız, koronasız bir yıl geçirmeyi temenni ederek, Elazığspor ve Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü’ne başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.