BAŞKAN ERDEM'DEN ÖNEMLİ ZİYARETLER 

FHGC Başkanı Semih Erdem, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'a ve Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Cavit Erkılınç'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini iletti.

BAŞKAN ERDEM'DEN ÖNEMLİ ZİYARETLER 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette Elazığ basının yaşadığı sorunları dile getiren Erdem, İcra ilanları ile ilgili doğrudan alımların yapılmasına ilişkin sıkıntıları dile getirerek, Elazığ’ın Bölgesel konumu itibariyle, birçok ilin kavşak noktası olması hasebiyle Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesinin tekrar açılması gerektiğini kaydetti.

Genel Müdür Duran ise görüşmede yerel gazetelerin öneminin farkında olduklarını kaydederek,“Anadolu basını ülkenin kılcal damarlarıdır” dedi. Duran, “Ben gazetelerin yaşamasından yanayım. Genel kurula da bir zam teklifi gelecek ve değerlendirilecek. Konuya ilişkin bir çalışma yapılıyor. Genel kurulumuz bir değerlendirmede bulunacak; muhtemelen de kabul edecekler bunu. Yerele daha fazla genele daha az düşünüyoruz” diye konuştu.

YEREL GAZETELER BÜYÜK ÖNEME SAHİP 

Basın İlan Kurumu’nun 1961 yılında kurulduğunu hatırlatan Duran, kurumun Resmi ilan ve reklamların yayınlanmasıyla özellikle yerel gazeteler için hayati öneme sahip kamu desteği sağladığını kaydederek Anadolu basınının önemine de vurgu yaptı.

ELAZIĞ ŞUBESİNİN AÇILMASI İSTENDİ 

Elazığ’da yayım yapan yerel gazetelerin ilimizde hizmet veren Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü’nün kapanmasıyla birlikte Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğüne bağlanması ile gazetelerin bir takım sıkıntılar yaşadığını dile getiren Erdem, Elazığ’ın Bölgesel konumu itibariyle, birçok ilin kavşak noktası olması hasebiyle yeniden Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesinin açılmasını istediklerini dile getirdi.

KONUYU DEĞERLENDİRECEĞİZ 

Duran,ise bu konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Değerlendirelim konuyu, Türkiye genelinde böylesi bir durum söz konusu. Ben yeni göreve geldiğim zamanda da 3 tane il önceden planlanmış ve devam etmişti.3 tane il öyle yapıldı mesela. Şu anda durdurdum ben o süreci. Tekrar durum değerlendirmesi yapacağız.” dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI ELAZIĞ’DA YAPILABİLİR

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Bölgesi Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısının Van’da gerçekleştirildiğini ve bir sonraki toplantının İlimizde yapılması talebinde bulunan Erdem’in talebine ise Duran şöyle yanıt verdi: “3-4 ay içerisinde birkaç bölgeye daha gideceğiz. Genel olarak bu tür toplantılarımızı Basın İlan Kurumu Müdürlüğü olan illeri tercih ediyoruz. Belki de Genel Müdür Yardımcımızın Elazığlı olması hasebiyle toplantının Elazığ’da yapılması konusunda ısrar edebilir” dedi.