Başkan Erdem, '21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm gazetecilerin bu özel gününü kutladı.

Başkan Erdem, '21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilerin, milletin gerçek sesi olduğunu söyleyen Erdem, görevlerini en iyi şekilde yapma arzusuyla dolu olan gazetecilerin toplumu aydınlatma hevesiyle zorluklardan kaçınmadıklarını belirtti.

FHGC Başkanı Semih Erdem, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlandı.

 

Tüm gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Erdem, mesajında haber almanın kamuoyu için önemine vurgu yaparak, “Kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerimiz dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. Yaşadığımız bilgi çağında kamuoyunun doğru haberlere ve güncel bilgilere vakit kaybetmeksizin ulaşabilmesi kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.” dedi.

 

“BASIN YAYIN ORGANLARI, DEVLET İLE KAMUOYU ARASINDAKİ KESİNTİSİZ İLETİŞİMİ SAĞLAMAKTADIR”

Erdem, mesajında ayrıca; “Gelişmeleri en hızlı şekilde, tarafsız bir dille ve meslek ilkeleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşan gazetecilerimiz, bu konuda büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Kuşkusuz demokrasilerin vazgeçilmez unsularından ve devlet ile kamuoyu arasındaki kesintisiz iletişimi sağlayan basın yayın organları, dürüst ve özverili gazeteciler sayesinde ayakta kalmakta ve toplumun güvenine layık olmaktadırlar. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerine yer verdi.